PKK'dan 'Çekilme' hamlesi

Açılım süreciyle birlikte sözde çekilmeye başlayan, ancak bütün ekiplerini yurt içinde konuşlandıran PKK yeniden "çekilme" kararı aldı. Örgütün şartı ise, Meclis'te görüşülen açılım paketinin yasalaşması be yasada belirtilen vaatlerin yerine getirilmesi.

Abone ol

PKK gözünü, Abdullah Öcalan’ın “Meclis’e gelmesi tarihi bir gelişmedir” sözleriyle desteklediği yeni açılım paketine dikti. Örgüt, PKK, paketin yasalaşması halinde yeniden çekilmeye başlayacak.

Hürriyet'te yer alan habere göre, Öcalan'la yapılan görüşmeler sonucu şekillendirilen açılım yasası önümüzdeki günlerde Meclis Genel Kurulu'na gelecek. Ancak yasanın kabul edilmesi de PKK için yeterli olmayacak. PKK, "İzleme Kurulu" gibi düzenlemelerin yaşama geçmesini izleyecek.

İzleme Kurulu'nun yaptığı çalışmaların ardından, PKK, yeni çekilme şartları açıklayacak. İzleme Kurulu ile bu kurula bağlı olarak çalışması öngörülen komisyonların kurulmasının ardından ise ‘2’nci geri çekilme dönemi’ başlayacak. "Çekilmenin" eylül ayında başlayacağı tahmin ediliyor.

PKK’nın geri çekilmesi denetime açık olacak. PKK’nın geri çekilişi sırasında silahlarını Türkiye’de bırakıp bırakmayacağı ise bilinmiyor.

PKK, AKP-Öcalan görüşmeleri sonucu Mayıs 2013' te örgüt üyelerinin çekilmeye başladığını duyurmuş, ancak istihbarat raporları bu süreçte PKK'lıların yurt dışına çıkmadığını ortaya koymuştu.

Emniyet ve jandarma birimlerinden gelen raporlarda, silahlarını gizleyen PKK'lıların belli bölgelerde de yığılma yaptığı belirtmilmişti. Raporlar, açılım sürecinde PKK'nın büyüdüğünü de ortaya koydu.

ulusalkanal.com.tr

Nejat İşler Ameliyat Sonrası İlk Kez Konuştu Gündem Erdoğan itiraf etti! Gündem Balyoz Davası'nın gerekçeli kararı açıklandı! Gündem Çin'den dev Türkiye projesi! Gündem