Bu kez de soğukla mücadele

İZMİR'in Dikili İlçesi'nde Salihleraltı Dombay Mevkii'nden Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek üzere denize açılmak isteyen Afgan ve Suriye uyruklu kaçaklar, çevredeki tarlalarda çalışan çiftçilerin ihbarı üzerine jandarma tarafından yakalandı.

Abone ol

Dikili Sahil Güvenlik ekipleri ise Bademli açıklarındaki bir grup kaçağı denizden helikopter ve Sahil Güvenlik botuyla kıyıya getirdi. Göçmenlerin soğukla mücadelesi yürekleri ürpertti.

Dikili İlçesi'nde Salihleraltı Dombay Mevkii'nde bugün sabah erken saatlerde toplanan bir grup kaçak göçmen, Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için hazırlık yaptıkları sırada, çevrede tarla süren üreticiler tarafından fark edildi. Hava sıcaklığının sıfır derecenin altında hissedildiği sahil kesiminde, 8 metrelik botlarla dalgaların alçalmasını bekleyen yaklaşık 100 kişilik kaçak grubu, jandarma tarafından yakalandı. Dikili Salihleraltı'nda üzerleri ıslak olan kadın ve çocuklar ateş yakarak ısınmaya çalıştı.

SOĞUK HAVADAN ETKİLENDİLER

Dikili İlçesi Bademli Mahallesi açıklarında da 3 grup halinde Suriye ve Afgan uyruklu toplam 146 sığınmacı, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isterken Dikili Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. 1 Sahil Güvenlik Botu ile 1 Sahil Güvenlik Helikopterinin katıldığı operasyonda 11'i çocuk 2'si kadın, 13 kişi soğuktan etkilendikleri için Dikili Devlet Hastanesi'ne getirildi. Rahatsızlanan çocuk ve kadınlardan 12'si helikopter ile Dikili Limanı'na getirilerek ambulanslarla hastaneye taşındı. Botla getirilen sığınmacılar arasında yer alan diğer kadının ise Afgan asıllı, 3 aylık hamile olduğu ve düşük yaptığı öğrenildi.

VATANDAŞLAR GİYECEK YARDIMI YAPTI

Sahil güvenlik botlarıyla taşınan sığınmacıların soğuk havada üşüdüğünü gören Dikililer evlerinden ceket ve kazak getirerek yardım eli uzattı. Sığınmacılara üşümesinler diye palto getiren Dikilili ev kadını Hülya Toprak, "Evim Sahil Güvenliğin karşısında. Pencereden üşüdüklerini gördüm. Babamın ceket ve paltolarını getirdim. Özellikle çocukların durumlarının kötü olması beni üzdü. Bu insanlık ayıbının bir an önce sona ermesini istiyorum" dedi. DHA

PKK'nın menfeze tuzakladığı patlayıcı imha edildi Yurt Nişanlısının boğazını kesip intihar etti! Yurt O saldırgan yakalandı! Yurt Kar temizleyen 3 karayolu işçisi karlar altında defnedildi Yurt