Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde işçi kıyımı başladı

Abone ol

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve bürokratlarının Belediye kurumlarında çalışan personele yönelik işten atma,sürgün ve baskı uygulamaları yüzlerce çalışanı mağdur etti. Antalya büromuza ulaşan çok sayıda bilgiye göre Belediyede adeta bir korku imparatorluğu hüküm sürmeye başladı. Yaşanan olaylara ilişkin bazı örnekler şöyle;

Büyükşehir Belediye Başkanı'nın makam şoförü Organize Sanayi Bölgesindeki Boru fabrikasına sürgün edildi. Büyükşehir güvenlik biriminde çalışan tüm personelin yeri değiştirildi. Sosyal paylaşım sayfaları gezi direnişi ile ilgili paylaşımlar ya da muhalif yazılar içeren çalışanların tümü ya işten atıldı ya da işten atılacakları bildirildi. Taşeron işçilere yönelik hakaret ve azarlama içeren yıldırıcı davranışlar sergileniyor. Bir kadın çalışan mevzuata aykırı şekilde Belediyenin atık su arıtma tesislerine sürgün edildi. Yüzlerce çalışan işten atılmakla tehdit edilerek sendikalarından istifaya ve yandaş sendikaya üye olmaya zorlandı.

Bu gelişmeler üzerine konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Tüm Yerel-Sen Genel Sekreteri Cengiz Gülebay, çalışanların Belediye başkanının memuru ya da askeri olmadığına vurgu yaparak, çalışanlara yönelik her haksızlığın karşısında yasal mücadelelerini sonuna kadar yürüteceklerini ifade etti.

Menderes Türel'in göreve geldiği gün yaptığı balkon konuşmasını hatırlatan Gülebay, " Bu bayrak direğinde parti bayrağı değil, Türk bayrağı olacak.Antalya, kavga eden değil, hizmet için çalışacak yönetimi tercih etti. " ifadelerini kullanan Türel'in daha ilk günden söylediklerini yok sayarak icraat yerine kavga başlatmak istediğini kaydetti.

Gülebay, Belediye kurumlarından ASAT'ta başlayan siyasi sürgünlere, işten çıkarmalara ve yüzlerce sendika üyesinin istifa ettirilerek yandaş sendikaya üye olmaya zorlanmalarına tepki gösterdi. Bu kurumlarda %20 oranında işçi çıkarılacağını duyuran Gülebay, Tüm Yerel Sen olarak gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini, taşeron işçiler dahil belediye çalışanları üzerinde siyasi baskı, siyasi düşünceleri nedeniyle sürgün edilmeleri, makam değişiklikleri, atıl bırakılma, ötekileştirme gibi uygulamaları affetmeyeceklerini yasal yollardan mücadelelerini sürdüreceklerini dile getirdi. Cengiz Gülebay, açıklamasının sonunda şu ifadeleri kullandı:" Sayın Türel lütfen; çalışanlarınızla uğraşmayın, bürokratlarınızı uyarın onlarda uğraşmasın. İnsanların ekmeğiyle oynamak yerine, ekmeğine ekmek katacak projelerle uğraşın, bizler de o zaman kavga yerine, sonuna kadar Size destek olalım. Yumruğunuzu sıkarak kimseyle tokalaşamazsınız."

Haber: Devrim Aşkın Karasoy

Fotoğraf: Merve Demirağ

İstanbul Valisi'nden önemli açıklama Gündem İstanbul'da korkutan yangın Gündem Okula havan topu düştü: 14 öğrenci hayatını kaybetti! Gündem Paralel valillere operasyon hazırlığı Gündem