Ayşenur Arslan, Ulusal Kanal’a konuştu

Cumhurbaşkanlığı seçiminin hemen ardından, Merkez medyadan muhalif medyaya uzanan bir tasfiye rüzgarı başladı. Önce Hürriyet, ardından Yurt gazetesi ile Sokak Tv ve Halk Tv'de işten çıkarmalar yaşandı. 40 yıllık deneyimli gazeteci Ayşenur Arslan, medyanın acınacak halde olduğunu söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimi biter bitmez, medyada tasfiye furyası başladı. Bu dalgada giden ilk isim Enis Berberoğlu oldu. Genel Yayın Yönetmeni ile yollarını ayıran Hürriyet son olarak da en çok okunanan yazarı Yılmaz Özdil'i sansürledi. Özdil istifa etti.

Doğan medyası sadece yönetici ve köşe yazarlarını değil. Birçok muhabirini de işten çıkardı.

Habertürk'te gazetesinde de muhabir kadrolarında tasfiyeler yaşandı. Merkez medyada yaşanan tasfiyeler muhalif medya gruplarına da sıçradı.

Yurt Gazetesi, Sokak Tv ve Halk Tv'de muhalefetin politikalarını eleştiren yazar ve programcılar önce sansürlendi. Sonra da işine son verildi.

Yurt gazetesinde 5 köşe yazarı işten çıkarıldı. Bu isimler arasında, CHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi politikalarını eleştiren Hulki Cevizoğlu ve Necdet Saraç da yerini aldı.

Türk medyasındaki bu tasfiye rüzgarını 40 yıllık meslek hayatında 21 kez yeniden başlayan Ayşenur Arslan'la konuştuk.

Yaşanan baskı sürecinin gazete tirajlarına doğrudan yansıdığını söyleyen deneyimli gazeteci yeni bir anlayışın oturtulması gerektiğini vurguladı.

Arslan, meslek hayatıın en özgür günlerini 28 Şubat sürecinde yaşadığını belirtti.

Haber: Deniz Çağlayan

Kamera: İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr

Diyarbakır'dan acı haber Gündem Zirve davasının belgeleri kayıp Gündem Türkiye'den önemli adım Gündem CHP'de kurultaya doğru Gündem