Meclis içtüzük değişikliği için 4 parti anlaştı!

Meclis İçtüzüğü'nün değiştirilmesi için çalışma yapma konusunda 4 parti mutabık kaldı. Yarın bir araya gelecek grup başkanvekilleri yol haritası belirleyecek. Başkanlar, yeni bir içtüzük hazırlamak için Komisyon kuracağı belirtildi.

Abone ol

AKP, CHP, MHP ve HDP Meclis İçtüzüğü’nün değiştirilmesi konusunda anlaştı.

İçtüzük değişikliği konusunda mutabık olan 4 partinin grup başkanvekilleri Perşembe günü bir araya gelecek.

Tüzüğün değiştirilmesini, gündeme ilk getiren AKP oldu. Ancak muhalefet partileri hükümetin tek başına yapacağı değişikliğe tepki göstermiş, AKP’nin muhalefetin sesini kısmak istediğini ileri sürmüştü.

Hafta başında AKP Merkez Yönetim Kurulu toplantısı öncesi, AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel telefon görüşmesi yaptı. Görüşme sonrası tüzüğün değiştirilmesi konusunda mutabık kalındı.

AKP'nin muhalefete 3 farklı öneriyle geleceği öğrenildi. İlk etapta 3-5 maddeli tüzük önerileceği belirtiliyor. Kabul görmemesi halinde de 12 ya da 21 maddeli öneri sunulacak.

CHP'nin yeni yapılacak içtüzük ile en büyük talebi, Meclis TV'nin 24 saat yayın yapması.

AKP, Meclis tatile girmeden değişiklik yapmayı hedefliyor. Anadolu Ajansına konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, kurulacak İçtüzük Komisyonu'nda 15-20 gün içinde uzlaşma sağlayacaklarını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Yıldırım: Irak, Suriye ve Mısır ile bizim kavga etmemize neden yok Gündem Üç polisi şehit eden Hüseyin Doğukan Erdoğan'ın cenaze namazı 'tabutsuz’ kılındı Gündem Gruşko: NATO, ilişkilerin normalleşmesiyle epey rahat nefes aldı Gündem Bilal Kısa'dan Terim'e şok telefon: Hocam para yatmamış Gündem