Putin bakın ne talimat verdi

Rusya Anayasa Mahkemesi Kırım'ın Rusya'ya katılması konusundaki yasa tasarısını onayladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ilk adımı Kırım'da emekli aylıklarını yükseltmek oldu. Kazakistan ve Venezüela, Kırım referandumunu tanıdı.

Abone ol

Kırım'ın Rusya'ya bağlanması için ikinci önemli adım atıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladirmi Putin'in anlaşmaya imza atmasının ardından, Rusya Anayasa Mahkemesi de anlaşmayı onayladı. Sıra Parlamento onayına geldi.

Kırım'ın Rusya'ya kalıtlması için süreç işlerken, Moskova'dan Kırım ile ilgili önemli bir adım geldi. Putin, ekonomik kriz içindeki Kırım'da emekli aylıklarının yükseltilmesi için Çalışma Bakanlığı'na talimat verdi. Bakanlık, aylıkların Rus vatandaşlarınki ile eşitleneceğini bildirdi. Yaklaşık 677 bin emeklinin maaşı iki katına çıkacak.

Amerika ve Avrupa Birliği'nin yaptırım hamlesi, Rusya'da tepkiyle kaşrılandı. Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry ile telefonla görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Batılı ülekelerin yaptırımları kabul edilemez. Bunun sonuçları olur" dedi.

Birleşmiş Milletler ise tansiyonu düşürmek için harekete geçti. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Mun, Moskova'da Putin ile üst düzey bir görüşme gerçekleştirecek. Ardından da Ukrayna'ya geçecek.

Kırım konusunda Rusya'ya tepki gösteren Batılı ülkelerin yanı sıra, destek çıkan ülkeler de oldu. Venezüela ve Kazakistan Kırım'daki referandumu tanıdı. Kosova ve Falkland'daki referandumları hatırlatan Venezüela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Ameirka ve Avrupa Birliği üyesi ülkeleri çifte standart uygulamakla suçladı.

Öte yandan, Kırım'da Ukrayna'ya ait askeri üsse düzenlenen saldırı, tansiyonu yeniden yükseltti. Saldırının başkent Akmescit'te Ukrayna'ya ait olan askeri topografi merkezine "sniper" silahıyla gerçekleştirildiği kaydedilirdi. Bir Ukrayna askeri ile bir Kırım öz savunma gücü mensubu hayatını kaybetti. Rus askeri makamları kışkırtmaya dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

İsrail Suriye'yi vurdu Dünya Rusya, ABD'yi uyardı Dünya Putin'den Batı'ya sert eleştiri Dünya ''Bizi sattılar'' Dünya