Dolar ve euroda tarihi rekor

Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu arasındaki koalisyon görüşmelerinden sonuç alınamaması döviz fiyatlarını tetikledi. Dün 2,82'yi gören Amerikan doları haftanın son işlem gününe tarihi bir rekorla 2,84'ten, Avro ise 3,17'den başladı.

Abone ol

Kalisyon görüşmeleri sonuçsuz kaldı, Başbakan Davutoğlu erken seçimi işaret etti. Yaşanan bu gelişmelerin piyasalara yansıması ise ağır oldu.

Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun dün yaptıkları açıklamaların ardından serbest piyasada Dolar ve Euro'da ibre zirveyi zorladı.

Dün 2,82'yi gören Amerikan Doları haftanın son işlem gününe yeni bir rekorla başladı. Serbest piyasada erken işlemlerde dolar 2 lira 84 kuruşa kadar çıkarken, Avro da 3 lira 17 kuruşu aştı.

Türk Lirasında başgösteren erime, Merkez Bankası'nın dolar zorunlu karşılıklara uyguladığı faizi artırmasına rağmen devam etti.

Merkez Bankası, dolar cinsi zorunlu karşılıklar rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara ödediği faizi yüzde 0.21'den yüzde 0.23'e yükseltti. Merkez bir hafta vadeli döviz depo faiz oranını da dolar için yüzde 3.0'ten, yüzde 2.75'e indirdi.

Dolar önceki rekorunu, genel seçim sonuçlarının kesinleştiği 8 Haziran'da 2.80 lira ile kırmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Sağlık Bakanlığı'ndan doktorlara: İşten atarım! Ekonomi Direnişin temsilcisi Erçelik Türk-İş temsilcisi! Ekonomi Dolarda tarihi zirve! Ekonomi Kırmızı et fiyatları durdurulamıyor! İşte kilo fiyatı Ekonomi