Tunceli'de başsavcının şehit edilmesine yönelik operasyon

Tunceli'de Ovacık Başsavcısı Murat Uzun'un şehit edilmesiyle ilgili soruşturmada İstanbul ve Ovacık'ta operasyonlar düzenledi. Malatya Özel Yetkili Savcılığı'nın talimatıyla düzenlenen operasyonlarda 6 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Tunceli'nin Ovacık ilçesi'nde Başsavcısı Murat Uzun'un öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında 8 kişi gözaltına alındı.

Terörle Mücadele Ekipleri ve Özel Harekat Timleri İstanbul ve Ovacık'ta 8 farklı adrese sabah saatlerinde baskın düzenledi. Operasyonlar Malatya Özel Yetkili Savcılığı'nın talimatıyla gerçekleştirildi.

İstanbul'da 1 kişi Ovacık'ta ise 7 kişi gözaltına alındı. Ovacık'ta gözaltına alınanların sorgularu Tunceli Emniyet Müdürlüğü'nde başladı. İstanbul'da yakalanan şüphelinin de kente getirilmesi bekleniyor.

Aralarında BDP'li Ovacık Belediye Meclis Üyesi Kamber Ö'nün de bulunduğu 8 kişi, emniyet sorgularının ardından Malatya'da hakim karşısına çıkarılacak.

Başsavcısı Murat Uzun, 19 Eylül 2012'de lojmana girerken silahlı saldırıya uğramış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

ulusalkanal.com.tr

Tarihi adanın adı değiştirildi Gündem Kanun da neymiş ben RTÜK başkanıyım Gündem Ahlâksız rejimin ahlâkçılığı nanumussuz rejimin namusu Gündem Melis'e müjdeli haber Gündem