TSK, PKK'yı bombalarken ABD terör örgütü PYD'yi eğitip donatacak

Amerika, PKK'nın Suriye kolu PYD'yi eğit donat programına almaya hazırlanıyor. Açıklama en yetkili ağızdan, Obama'dan geldi. Amerikan Başkanı “Suriye’nin doğusunda Kürtler için eğit donat programı inşa ediyoruz” dedi. Dahası bu programda AKP iktidarının da imzası bulunuyor.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri PKK yuvalarını bombalarken Amerika, terör örgütünün Suriye kolu PYD'yi eğit-donat programın almaya hazırlanıyor.

Açıklama Amerika’nın en yetkili ağzı, başkan Barack Obama'dan geldi. Obama, Suriye’nin doğusunda Kürtler için eğit donat programı inşa etmeye çalıştıklarını söyledi.

Beyaz Saray’da basın açıklaması düzenleyen Obama, Rusya’nın Suriye’deki hava operasyonlarına da değerlendirdi. “Rus operasyonlarıyla işbirliği yapmayacağız” diyen Obama, Rusya’nın Esad karşıtı tüm muhalifleri terörist olarak gördüğünü söyledi.

ABD Başkanı her iki ülkenin de farklı yerlere operasyon düzenlese de iç savaşı ABD ve Rusya arasındaki vekalet savaşına dönüştürmeyeceklerini söyledi. Obama, “Rusya, IŞİD ve daha ılımlı İslamcı muhalifler arasında ayrım yapmıyor. Bu felaketin tarifidir” dedi.

Obama, fiyaskoyla sonuçlanan eğit donat programına ilişkin de bir itirafta bulundu; "Suriyeli muhaliflerin eğit donat programının beklenildiği gibi işe yaramadığını itiraf eden ilk kişiyim" ifadelerini kullandı. Suriye sınırı boyunca güvenliğin sağlanması için Türkiye’yle çalışmaya devam ettiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Rus jetleri IŞİD'in 'başkent'ini vurdu Dünya İran'dan sert uyarı: Gerekirse güç kullanırız Dünya Milli sporcu ABD'de ölü bulundu Dünya AKP, ABD safında yer aldı! Dünya