Yayladağ kapısı açılsın teröristler sınır dışı edilsin

Türkiye-Suriye devletinin ilişkilerini düzenleyen ve teröristlerin hakim olmadığı Yayladağ kapısının açılması ve teröristlerin sınır dışı edilmesi için bir çağrıda Ehl-i Beyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Genel Başkanı Ali Yeral’dan geldi.

Abone ol

Ali Yeral

“Olayların başlamasından bu yana bu Yayladağ kapısı kapanmış durumdadır. Bu kapı sivil insanların ve buradaki insanlarının en fazla kullandıkları kapılardan biridir. Bizim beklentimiz, insanların akrabalarını ziyaretinin gerçekleştirdiği, sınır ticaretinin yapıldığı bu sınır kapısının acilen açılmasıdır. Daha önce yetkililer bu kapının bir hafta, iki hafta sonra açılacak gibi sözler verdiler. Ama halen bu kapının açılmadığını biliyoruz. Hem Alevi, hem Sünni olsun, Hıristiyan vatandaşımız yanında ihracat ve ithalat yapan ticaret yapan vatandaşlarımız mağdur durumdadır.

Bu sınır kapısının açılması iki ülke arasındaki bölünmüş halkımızı sevindireceği gibi ticaret, turizm anlamında büyük bir potansiyel kazandıracak bizim bölge ekonomisini canlandıracaktır. Bizim talebimiz bu teröre ve olaylara bulaşmayan bu sınır kapısının acilen açılması ve normal bir sürece girmesidir.

Bizim ikinci talebimiz ise bu millete bu halka rağmen teröristlerin bu yerlere yerleştirilmesi konusundadır. Özellikle Cilvegözü, Reyhanlı gibi yerlere El Kaide, El Nursa gibi teröristlerin yerleştirilmesidir. Bunların ne halkımıza, ne devletimize, ne de bir din ve mezhebe faydası yoktur. Bu terör gruplarının burada tutulması bizleri sıkıntıya sokmuştur. Bu teröristlerin buradan gittiği zaman halkın yüzü gülecek ve eski günlerine dönülecektir. Onların buraya gelmesi ile huzurumuz kaçtı, çocuklarımızı, kadınlarımızı, sokaklara, okullara ve marketlere gönderemez olduk.

Biz Hatay olarak Reyhanlı ve Cilvegözü’nde şehit verdik Aynı zamanda bu şehir içinde münferit olarak insanlarımız kesilmiş, vurulmuş ve öldürülmüştür. Dayak yiyen, sarkıntılık, ve taciz olayına uğrayan vatandaşlarımız vardır. Halen bu terör gruplarının sınırlarımız içinde yaşamaları bizim mal ve can güvenliğimizi tehdit etmektedir. Onun için biz Alevisi, Sünnisi, Kürdü, Türkü ve Arap vatandaşlar olarak huzur ve güven için de yaşamak istiyoruz. Acilen bunların geldikleri Ülkelere gönderilmesi temennisinde bulunuyorum. Halkımızın talebi de bu noktadadır. Umarım devlet yetkilileri bu talebimizi ciddiye alır ve bu iki sorunumuza çare bulur diye umut ediyorum.”

Hüseyin Güler

ulusalkanal.com.tr

Eyielioğlu'nun yeni görevi belli oldu Gündem Rabia TV Türkiye'den yayına başladı Gündem Doğrudan cemaati hedef aldı Gündem ''Hepimiz Tayyip'in...'' Gündem