Numune Çiftliği'nde yangın

Günler önce korunmayan ve bakımsız bırakılan tarihi Numune Çiftliği’ni getirmiştik ekranlarınıza. Kurtuluş Savaşının karargâhı olan bu binada bugün yangın çıktı. Yangının sebebi itfaiyenin hazırlayacağı raporla belli olacak.

Abone ol

Kurtuluş Savaşı’na tanıklık etmiş Numune Çiftliği’nin içindeyiz. Günler önce haberini yapmıştık bakımsız kaldı diye. Bugün Numune Çiftliği'nde yangın çıktı. Ekiplerse çalışmalarını tamamladılar nedeni hala belirlenemedi.

Alevler binanın tamamını sarmadan, yangın kontrol altına alındı. Korunamadığı için atıl hale gelen yapının yanmasına ilişkin ilk tepki olay yerine giden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’dan geldi.

Kurtuluş Savaşı’ndan kalma bu mekan tahribata açık bırakılmıştı ve hurdacıların rahatlıkla girip çıktığı bir alan olmuştu.

Tahribata açık bırakılan ve hiçbir şekilde korunmayan tarihi yapı için Mimarlar Odası daha önce suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı.

Yangının çıkış nedeni itfaiyenin hazırlayacağı raporla belli olacak.

HABER: HASRET KAYA

KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusal.com.tr

Edirne'nin ardından Kayseri ve Mersin'i de sel ve taşkın vurdu Yurt Deniz Kuvvetlerinden sorumlu 'sivil imam' sınırda yakalandı Yurt 'Telefonum şarjdayken ByLock yüklemiş olabilirler' Yurt Yılda 50 milyon kazandıran topraklara 20 bin konut yapacaklar! Yurt