Her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkıyor

Evrenin en gizemli konularından olan karadeliklerle ilgili her geçen gün yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Nasa'nın son araştırmlarında dev kütleli beş canavar karadelikler tespit edildi. Bilim adamları bu karadeliklerin milyarca güneşi yutabilecek büyüklükte olduğunu açıkladı.

Abone ol

Karadelikler uzay araştırmalarının en ilgi çeken ve bir o kadar da bilinmez olan konularının başında geliyor. Yapılan son keşifler karadeliklerin zannettiğimizden daha güçlü ve daha etkili olduğunu gösteriyor.

Bilimadamları yeni keşfettikleri kara deliklere "canavar" ismini verdi. Nasa'nın NuStar uzay teleskopu tarafından tespit edilen 5 dev karadelik çevresindeki gazı, yıldızı, gezegeni ve ışığı içine çekerek yutuyor.

Araştırma sonuçları, İngiltere Kraliyet Astronomi Topluluğu'nun Galler'de düzenlediği ulusal astronomi toplantısında açıklandı. Açıklamada bu türden karadeliklerin sanılandan daha fazla olduğu vurgusu yapıldı.

Konuyu araştıran bilim adamları süper kütleli karadeliklerlerden milyarlarca olabileceğini belirtiyor.

Süper kütleli -canavar- karadelikler, çoğunlukla galaksilerin merkezlerinde bulunuyor. Samanyolu Galaksisi'nin merkezindeki süper kütleli karadeliğin, Dünya'dan 25 bin ışık yılı uzaklıktaki "Sagittarius A" olduğu düşünülüyor.

Dünya nasıl Güneş’in etrafında dönüyorsa; Güneş’te kendisinden daha güçlü olan kara deliğin etrafında dönüyor. Güneş bu dönüşü yaklaşık olarak 250 milyon yılda tamamlıyor.

Facebook'ta sizi silenleri öğrenmek artık çok kolay Bilim ve Teknoloji Kediler farelere karşı kimyasal silah kullanıyor Bilim ve Teknoloji Facebook'a giren herkes çok yakında... Bilim ve Teknoloji Facebook Messenger'a yeni özellik Bilim ve Teknoloji