Tek yürek olan Türkiye'nin fotoğrafı çekildi

Vodafone Arena dün akşam oynanan Şehitlere Saygı Maçı'nda, teröre karşı birliğin, tek yürek olan Türkiye'nin fotoğrafı çekildi.

Abone ol

Maçın sonunda kazanan Türkiye'ydi. Atılan 7 gol şehitlerimize adandı, her gol sonrasında tüm fotbulcular ve hakemler orta yuvarlakta buluşup asker selamı verdi. Geceye damga vuran o anlarda tribünlerden birlik sloganları yükseldi. Tüm gelirinin şehit ve gazi ailelerine bağışlanan maç dünya tarihine geçti.

Bu selam mehmetçik için, Bu selam polisimiz için, Bu selam şehitlerimiz ve gazilerimiz içindi. Bu selam Türkiye'nin, terörle ülkemizi hedef alan odaklara karşı yanıtıydı.

Yerli ve yabacı yıldızlar, Şehitler Saygı Maçı'nda buluştu. Sahada kırmızı ve beyaz, iki renk vardı. Maçın sonuda puan almak, tur atlamak, kupa kazanmak, şampiyonlar ligine yükselmek yoktu. Bu maçın sonunda tüm dünyaya verilmiş tek bir mesaj vardı, birlik ve beraberlik.

Tıklım tıklım dolan Vodefone Arena tribünlerinden, kırmızı-beyaz sesleri yükseldi, "Şehitler ölmez sloganları" hiç dinmedi.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Klüpler Birliği'nin düzenlediği Şehitler Saygı Maçı'nda Türkiye futbolunun tüm renkleri, klüpleri, tüm teknik direktörler, hakemleri yan yanaydı.

Futbolcular sahaya askerlerimiz ve polislerimizle çıktı. İstiklal Marşı hep bir ağızdan okundu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 17 teknik direktör, bakanlar aynı karede aile fotoğrafı çektirdi.

Maçın başlama vuruşunu sembolik olarak Erdoğan yaptı.

FIFA kokartlı hakemimiz Cüney Çakır'ın düdüğü ile 60 dakikalık saygı maçı başladı. 4-3 biten maçta her golden sonra yerli ve yabancı yıldızlar ile hakemler asker selamı verdi. O dakikalarda nefesler tutuldu, tribünlerden alkışlar yükseldi.

Maç geliri olan 50 milyon 631 bin lira şehit ve gazi ailelerine bağışlanacak.

Maç sonunda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş Klübü Başkanı Fikret Orman, klüp yönetcileri ile birlilkte açıklama yaptı. Terör karşı ortak bir duruş sergilendi, maçında sonunda Türkiye'nin kazandığı vurgulandı.

ulusalkanal.com.tr

“Amacımız devreye lider girmekti ama olmadı“ Spor Federer kortlara dönüyor Spor "Barcelona Arda Turan’ı satmayı düşünüyor" Spor Trabzon-Fenerbahçe maçı için önemli karar! Spor