''Erdoğan'ı 4 yıl içinde öldürecekler''

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişiminin ardından Avusturya'da yoğunluk kazanan Türkiye karşıtı kampanya, yeni skandallarla devam ediyor. Avusturya'nın çok okunan gazetelerinden Kurier'in söyleşide bulunduğu Irak asıllı Avusturyalı yazar Amer Albayati Türkiye hakkında abartılı iddialarda bulundu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2020 yılına kadar öldürüleceğini iddia etti.

Abone ol

Avusturya'da yayın yapan Kurier gazetesinde Karoline Krause imzasıyla yayınlanan “Erdoğan soğuk savaşı geliştiriyor” başlıklı söyleşide, Avusturya Liberal Müslümanlar İnisiyatifi (ILMÖ) kurucusu Amer Albayati’nin Türkiye ile ilgili iddiaları okuyuculara aktarıldı.

Aydınlık'tan Kadim Ülker'in Türkçe'ye çevirdiği söyleşide Albayati, Erdoğan'ın 4 yıl içinde öldürüleceğini belirtti. Albayati, “2020 yılına kadar ya düşmanları tarafından öldürülecektir ya da kendi yandaşları tarafından yok edilecektir” dedi. AKP içinde, FETÖ kapsamında yaşanan toplu tutuklamaları onaylamayan kişilerin bulunduğunu iddia eden Iraklı yazar ayrıca, “Erdoğan patlamaya hazır bombanın üstünde oturmaktadır. Ona siyasetini değiştirmeyi tavsiye ederim” dedi.

Irak doğumlu “imam, yazar, radikal İslam ve terör uzmanı” gibi etiketler taşıyan Amer Albayati, söyleşide özetle, 15 Temmuz darbesi sonrasında olayların normalleştiğini ancak sabit bir durum olmadığını, insanların korktuğunu, toplu tutuklamalarla yetişmiş eleman sıkıntısı ortaya çıkardığını iddia etti.

İddialarına Türkiye’de bir Araplaşma süreci yaşandığı savıyla devam eden Albayati, bir çok yerde trafik ve cadde isimlerinin Arapça yazıldığını ve 'Türkiye’nin bir İslam Cumhuriyeti olma yolunda' olduğunu da sözlerine ekledi.

Söyleşide Erdoğan’ın popülist bir anlayışla hareket ettiğini, Müslümanı Müslümana karşı kışkırttığını ifade eden Albayati, Erdoğan'ın ABD, Yahudiler ve Avrupa, özellikle Avusturya'ya yönelik nefreti körüklediğini savundu.

Daha önce Almanya'da gündeme gelen, 'Türk camileri Ankara tarafından yönetiliyor' söyleminin Avusturya'daki sıkı takipçilerinden biri olduğu gözlemlenen Albayati, internetteki blogundan sıklıkla Türkiye'ye ilişkin görüşlerini içeren yazılar paylaşıyor. Albayati'nin kurucusu olduğu ILMÖ, Müslüman ülkelerin vatandaşlarının Avrupaya entegrasyonu konularında çalışmalar yürütüyor.

Daha önce başkent Viyana'daki Schwechat Uluslararası Havalimanı'ndaki panolara yansıtılan Türkiye karşıtı ifadelerle gündeme gelen Avusturya'da, 15 Temmuz darbe girişimini protesto eden Türklerin evlerine Türk bayrağı asmaları yasaklanmıştı. Dahası, Avusturya Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Reinhold Mitterlehner kısa bir süre önce Türkiye'nin AB üyelik müzakerelerine karşı olduğunu açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Almanya'da Frankfurt Havalimanı boşaltıldı Dünya Merkel itiraf etti Dünya Pentagon’a 1 milyon dolarlık kumar faturası Dünya IŞİD'in sözcüsü Adnani Halep'teki çatışmalarda öldü Dünya