Erdoğan'ın PYD açıklamasına ABD'den yanıt

Ankara ile Washington arasındaki PYD gerginliği gitgide tırmanıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “PYD Fırat’ı geçmek istedi. Askerlerimiz işi bitirdi” açıklamasına ABD Başkanı Obama’nın özel temsilcisi John Allen’dan yanıt geldi. Allen “Türkiye PYD ile ilişkilerimizi yönetmek istiyor” dedi.

Abone ol

Türkiye Amerika’nın “kara gücüm” dediği PYD’yi vurduğunu açıklamasının ardından Ankara ile Washington arasındaki gerilim iyice tırmandı.

ABD Başkanı Barack Obama’nın özel temsilcisi John Allen Türkiye’nin ABD ile PYD arasındaki ilişkiyi yönetmek istediğini söyledi. Allen "Bu, şu anda yüz yüze kaldığımız en çok kompleks zorluklardan biri" ifadelerini kullandı.

General Allen Türkiye ile işbirliği içerisinde bulunulurken Suriye'de YPG güçlerine verilen desteğin kendilerinin karşı karşıya bulunduğu 'karmaşık zorluklardan' biri olduğunu söyledi.

Amerikan The New York Times gazetesi dün yaptığı haberde “Türkiye’nin PYD’yi vurması ABD’yle gerilimi arttırıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Amerikan Wall Street Journal gazetesi de haberine “Türkiye PYD'ye Baskınlarıyla Obama Yönetimine Meydan Okuyor” başlığını atmış, operasyona karşı çıkan bir makale yayımlamıştı.

ulusalkanal.com.tr

Ege'de facia: Çok sayıda kişi öldü Dünya 'IŞİD, Türkiye'nin desteğiyle 130 araçlık konvoy gönderdi' Rusya, Türkiye'yi uyardı Dünya Hakarete Merkel'li örnek Dünya Merkel: 1 Kasım seçimleri çok önemli Dünya