Hem köylüye örnek oldu hem de para kazanmaya başladı

Bingöl İncesu köyünde tarımla uğraşan Abdullah Tekin, köyündeki işlenmemiş toprağı görünce kolları sıvadı. Köyde bilimsel tarıma başlayan Tekin hem köylüye örnek oldu hem de para kazanmaya başladı.

Abone ol

Abdullah Tekin: Kendi köyümde çiftçilik yapıyorum. İstanbul’da çalışıyordum, emekli olunca bu işe karar verdim. Arazimiz de bu işe uygun. İlk olarak, ağabeyimle beraber seracılık yapmaya karar verdik. Seracılık yapayım derken, İl Tarım Müdürlüğünden çağırıp ‘çilek var ekecek misin’ dediler o şekilde başladım.

Boş arazileri gördü, kolları sıvadı. Yaptığı bilimsel tarımla köylülere örnek oldu.

Abdullah Tekin İstanbul’da yıllarca çalışıp emekli olduktan sonra Bingöl Merkez’de ki İncesu köyüne giderek tarımla uğraşmaya başladı.

Tekin, köyünde boş olan arazileri tespit ederek işe koyuldu..

Tarım destekli ve bilimsel olarak seracılık, çilek, ceviz, üzüm ve başka ürünleri eken Tekin, örnek bir çiftçi konumuna geldi.

Tekin’in tarımla uğraştığını ve çeşitli tarım ürünlerini ekerek verim aldığını gören İncesu köylüleri, boş olan arazilerini değerlendirmeye başladı.

Tekin: İl Tarım, fide ve naylon desteğinde bulundu. İki yıldır çilek işine başladım. Yaklaşık 4 dönüm bir arazide ektim. İlk başlarken biraz acemilik çektim normal ürün aldım bu yıl ürünümüz geçen yıldan çok çok iyidir. Bunun dışında da çilek ekmeyi düşünüyorum.

Tekin’in ardından köyün kadınları da tarlada çalışarak para kazanmaya başladı.

ulusalkanal.com.tr

Mısırdan umduğunu bulamayan çiftçi buğdaya yöneldi Yurt Konya'da kavgada darbedilen kişi öldü Yurt 91 yaşındaki Hesna Usu yarım asırdır karanlıkta Yurt Konya'da trafik kazası: 1 ölü Yurt