İtalya 2. aşamaya geçiyor

Kovid19 salgının etkilediği ilk Avrupa ülkesi olan İtalya, pandemiyle iki aylık mücadelenin ardından karantina tedbirlerini gevşetmeye hazırlanıyor. İtalya Başbakanı Conte, "Virüsle yaşayacağımız dönem" olarak nitelendirdiği ikinci aşamanın ayrıntılarını bu hafta içinde açıklayacak. İtalyan Başbakan, iş dünyasının “çarklar yeniden dönsün” talebini ise geri çevirdi.

Abone ol

İtalya’da ilk Kovid19 vakası, 21 Şubat’ta görüldü. 10 Martta ise tüm ülke karantinaya alındı. Ülkede şu ana kadar 181 binden fazla kişide koronavirüs görüldü, 24 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

İtalyan Başbakan Giuseppe Conte sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ülke genelinde uygulanan kısıtlayıcı tedbirlerin 4 Mayıs'ta gevşetileceği sinyalini verdi. "Virüsle yaşayacağımız dönem" olarak nitelendirdiği ikinci aşamanın ayrıntılarını ise bu hafta açıklayacağını belirtti.

Başbakan Conte, ikinci aşamaya geçişin, ülkenin kuzeyinden güneyine ve adalara kadar tüm ülkenin çıkarını gözetecek şekilde olacağını vurguladı.

Çalışma yaşamının ve üretimin durduğu ülkede iş dünyasının “üretim çarkları yeniden dönsün” talebine de değindi Conte… Patronlara olumsuz yanıt veren İtalyan Başbakan, “genel bir açılış, virüsün bulaşmasını tekrar hızlandırabilir, tüm çabaların boşa gitmesine yol açar” dedi.

ulusal.com.tr

İngiltere'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı: 17 bin 337 Dünya ABD'de Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 42 bini geçti Dünya Rusya'dan petrol açıklaması Dünya Koronavirüs bulaşan kişi sayısı 2 milyon 480 bini aştı Dünya