Et ve Süt Kurumu, elde kalan kurbanlıkları satın alacak

Satıcıların elinde kalan kurbanlıklarla ilgili Et ve Süt Kurumu'ndan merakla beklenen açıklama geldi. Kurum satılamayan büyükbaşları kilosu 17, küçükbaşları ise 10 ila 14 liradan alacak. Açıklanan fiyatlar üreticileri memnun etmedi.

Abone ol

Ancak öyle olmadı. Et ve Süt Kurumu satılamayan kurbanlıklara beklenenin altında fiyatla talip oldu.

Türkiye'nin dört bir köşesinde kurbanlıklar pazara çıkartıldı. Bir kısmı alıcı bulsa da üreticinin elinde hala kurbanlık var.

Üreticinin gözü her yıl olduğu gibi Et ve Süt Kurumu'ndan gelecek açıklamaya çevrildi. Kurumdan yapılan açıklamaya göre, yüzde 8 tokluk firesi düşürüldüğünde canlı sığırın kilogramı 17 liradan alınacak. Koçların kilosu 14 lira, koyunların kilosu 12 buçuk lira, keçilerin kilosu ise 10 lira olarak belirlendi.

Geçen yıla göre ise fiyatlarda yüzde 8 artış var. Ancak aynı zamanda üreticinin girdi maliyetlerinde de artış söz konusu. Maliyetini karşılayamayan üretici Et ve Süt Kurumu'nun fiyatlarından memnun değil.

ulusal.com.tr

Son dakika haberleri... 2 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Son dakika haberleri! AK Partili Metin Külünk'ten ABD açıklaması: Herkes her şeyin farkında ama her şeyin Gündem Siyasete bayram molası verildi Gündem Son dakika haberleri! AK Partili Bülent Turan'dan İş Bankası açıklaması Gündem