Çavuşoğlu'ndan 'Suriye Anayasa Komisyonu' açıklaması

İsviçre'de bir araya gelen Türkiye, Rusya ve İran dışişleri bakanları, Suriye'de Anayasa Komisyonu kurulması için anlaşmaya vardı. Komitenin ilk toplantı yılbaşının ilk günlerinde olacak. Şam diplomasisi de hız kazandı.

Abone ol

3 ülke Cenvere'de bir araya geldi. Suriye'deki krizi ele aldı. Ardından telefon diplomasisi başladı.

İsviçre'deki toplantıya Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı. Açıklamayı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov okudu. Lavrov, Suriye Anayasa Komisyonu konusunda uzlaştıklarını açıkladı.

Anayasa komitesinin ilk toplantısı 2019'un başında Cenevre'de yapılacak. Ortak bildiride, Suriye'nin egemenlik, bağımsızlık ve toprak bütünlüğüne saygıyı gösterileceği belirtildi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da konuştu.

Şam diplomasisi ise hızlandı. Suriye zirvesinin ardından bir telefon görüşmesi yaptı Çavuşoğlu. Hattın diğer ucundaki isim Sudan Dışişleri Bakanı Mohamed Ahmed'ti. Görüşmenin ayrıntıları paylaşılmadı. Sadece telefon görüşmesinin olduğu açıklandı.

Bu telefon "Türkiye durumu gözden mi geçiriyor" sorusunu beraberinde getirdi. Geçtiğimiz günlerde Çavuşoğlu "Esad'la çalışma" sinyali vermişti. Hemen ardından ise Sudan Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir, Rus uçağıyla Şam'a gitmişti. Beşir, Suriye Lideri Beşar Esad'la görüşmüştü.

ulusal.com.tr

CHP'nin Ankara ve İstanbul adayları belli oldu Gündem Yargıda hedef süre uygulaması başlıyor Gündem Meral Akşener Mansur Yavaş'ı aradı Gündem ABD'den patriot onayı: Rusya'dan açıklama Gündem