Amerika'nın İran'a yaptırımları yeni bir mekanizma ile aşılıyor

Amerika'nın İran'a yaptırımları yeni bir mekanizma ile aşılıyor. Avrupa'nın 7 merkez bankası, İran ile özel mali kanal oluşturulması konusunu kabul etti. Açıklamayı İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif yaptı.

Abone ol

Amerika'nın İran'a yönelik yaptırımları karşısında Avrupa Birliği ile Tahran arasında yeni ödeme mekanizması kuruluyor. Bu kapsamda Avrupa'nın 7 merkez bankası bir araya geldi. İran ile özel mali kanal kabul edildi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran ile genel ticareti kolaylaştırmak için özel ödeme kanallarını da içeren mekanizmayla ilgili açıklama yaptı.

Fransa, Almanya, Rusya, İngiltere ve Avrupa Birliği yetkililerinin son birkaç ay içinde konuyla ilgili yoğun çaba gösterdiğini aktaran Zarif, "Avrupa'nın merkez bankaları, bir sonraki aşamada bunu kurumsal bir yapıya dönüştürecekler." dedi.

Rusya'dan da İran'a destek açıklaması geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran'ın "kafese sıkıştırılamayacağını" söyledi.

Amerika'nın yaptırım tehditlerine karşı Avrasya'da yeni bir eksen şekilleniyor. Bu eksenin bir ucu Avrupa kıtasına diğer ucu Asya'nın derinlerine Çin'e kadar uzanıyor... İşte bu İran'a yaptırımların aşılması için örtak mekanizma konusunda ortak bildiri yayımlanmıştı. Bildirinin altında Avrupa Birliği, İngiltere, Fransa, Almanya, Rusya ve Çin'in imzası vardı. Lavrov da "taraflar bir araya gelerek görüşmeli" ifadelerini kullandı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün İtalyan ortağı Astaldi konkordato ilan etti Dünya Endonezya’da 7,7 büyüklüğünde deprem Dünya "Makedonya gelecek yıldan itibaren NATO üyesi olacaktır" Dünya Kanada Suu Çii'nin fahri vatandaşlığını iptal etti Dünya