İnternet sansürüne Almanya'dan ilk tepki

İnternette sansür yasasına Almanya'dan tepki geldi. Hıristiyan Birlik Partisi Avrupa politikaları sözcüsü Michael Stübgen, yasanın kabul eidlemeyeceğini ösyledi ve "Türkiye ile Avrupa Birliği müzakereleri dondurulsun" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı internet sansürü yasasına Almanya'dan tepki geldi. Hıristiyan Birlik Partisi, Türkiye ile Avrupa Birliği müzakerelerinin dondurulmasını istedi.

Açıklamayı Hıristiyan Birlik Avrupa politikaları sözcüsü Michael Stübgen yaptı. Stübgen, Cumhurbaşkanı Gül'ün onayıyla interneti kontrol altına alan yasanın kabul edilemeyeceğini söyledi.

Stübgen, internet yasasının sosyal medyayı ve hükümete eleştirel bakan internet sitelerini kapatma imkanı sunduğunu belirtti.

Düşünce özgürlüğünü suistimal edenlerin AB üyesi olamayacağını belirten Stübgen, "Türkiye ile yürüyen müzakereler dondurulsun" dedi.

Stübgen Başbakan Tayyip Erdoğan'la Türkiye'nin düşünce ve basın özgürlüğü gibi Avrupa standartlarından uzaklaştığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

BDP'li vekil: Öcalan açıklama yapmalı Gündem TSK'da "Yandaş komutan" dönemi Gündem Jet imzaya, jet tepkiler Gündem Kuraklık kapıda Gündem