Trump ile Macron Doğu Akdeniz'i görüştü

Akdeniz'de varlığını artırma planları yapan Fransa kendine destek arıyor. ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Doğu Akdeniz'deki tansiyonun düşürülmesi gerektiği vurguladı.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un telefon görüşmesine ilişkin açıklama Beyaz Saray'dan geldi.

Görüşmenin ana gündem maddelerinden ilki Doğu Akdeniz'deki gelişmelerdi. Tansiyonun düşürülmesi konusunda fikir birliğine varıldığı açıklandı.

Görüşmede ayrıca Macron'un İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında yapılan anlaşma dolayısıyla Trump'ı tebrik ettiği belirtildi.

Lübnan konusu da gündeme geldi. Trump'ın ABD'nin Lübnan halkına ihtiyaç duyduğu yardımı sağlamaya devam edeceğini söylediği belirtildi.

Macron da Twitter hesabından açıklama yaptı. Trump ile görüşmesinde Doğu Akdeniz, Libya ve Lübnan konularının ele alındığını kaydetti.

ABD ile görüşlerinin birçok noktada birleştiğini vurgulayan Macron, "Bölgede barış ve güvenlik bizim ortak çıkarımızdır." görüşünü paylaştı.

Macron ayrıca, BAE ile İsrail arasında yapılan anlaşmayı "cesur bir karar" olarak nitelendirdiğini açıkladı.

ulusal.com.tr

6 ilde 65 yaş üstü için yeni karar Gündem Meral Akşener'den Mavi Vatan açıklaması Gündem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Doğu Akdeniz açıklaması Gündem AK Parti'den Mavi Vatan açıklaması Gündem