TSK'dan Fırat Kalkanı harekatının 95'inci gününe dair bilgilendirme: IŞİD hedefleri hava harekatıyla imha edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Fırat Kalkanı harekatının 95'inci gününe dair bilgilendirmede bulunuldu. Harekat kapsamında Türk Hava Kuvvetleri tarafından belirlenen 12 terör örgütü IŞİD hedefi yapılan hava harekatı ile imha edildi.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Fırat Kalkanı harekatının 95'inci gününe dair bilgilendirmede bulunuldu.

Harekat kapsamında Türk Hava Kuvvetleri tarafından belirlenen 12 terör örgütü IŞİD hedefi yapılan hava harekatı ile imha edildi.

Yapılan bilgilendirmede şunlar denildi:

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğimizi artırmak ve Koalisyon Güçlerine destek vermek maksadıyla; 24 Ağustos 2016 tarihinde başlatılan “FIRAT Kalkanı Harekâtı” ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BM Sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı ile BM’nin DEAŞ’la mücadeleye yönelik almış olduğu kararlar çerçevesinde sürdürülmektedir.

26 Kasım 2016 günü saat 07:00’a kadar meydana gelen gelişmeler:

Fırat Kalkanı harekâtında, TSK unsurlarınca desteklenen Özgür Suriye Ordusu tarafından Anifah meskûn mahalli kontrol altına alınmıştır.

Çatışmalar esnasında bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Çatışmada hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.

Türk Hava Kuvvetleri tarafından belirlenen on iki DEAŞ hedefi yapılan hava harekâtı ile imha edilmiştir.

Suriye sınır hattında İHA’lar ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam edilmektedir.

AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir.

ulusalkanal.com.tr

Samsun'un Çarşamba ilçesinde daha önce meslekten çıkartılan 24 öğretmen gözaltına alındı Gündem Yargıtay, 'ailevi nedenleri' haklı fesih nedeni saydı Gündem Türkiye’den Suriye’ye resmi heyetlerin gittiği sırada Türk askerlerine hava saldırısı düzenlendi Gündem Afyonkarahisar Sultandağı Kaymakamı Muhammet Emin Güngör, FETÖ'den gözaltına alındı Gündem