Gazi şehrin eşsiz lezzetleri ve kültürü İstanbullularla buluşuyor

Lezzetiyle dünyaya ün salan, unutulmaya yüz tutmuş meslekleri yaşatan, insanıyla gönüllere taht kuran Gaziantep'in eşsiz kültürü, İstanbul'da düzenlenen festivalde tanıtılıyor. Gaziantep kültürünü doyasıya yaşamak isteyen İstanbulular, 26 Eylül'e kadar Yenikapı’daki miting alanını ziyaret edebilir.

Abone ol

Maharetli ustaların kendi elleriyle hazırladıkları yemekler...

Babadan oğula yüzyıllardır süre gelen meslekler...

UNESCO’nun dünya gastronomi kentleri listesine giren Gaziantep’in mutfak kültürü ve el sanatlarının tanıtıldığı 1’inci Uluslararası Gaziantep El Sanatları ve Gaziantep Tanıtım Günleri Festivali İstanbul Yenikapı’da açıldı.

Festivalde, eşsiz lezzetleriyle ün salan Gaziantep yemekleri, el sanatları ve kaybolmaya yüz tutmuş meslekleri tanıtılıyor.

Gaziantep’in yöresel lezzetleri festivali ziyaret eden vatandaşlardan tam not aldı.

Gaziantep sadece mutfağıyla değil, yemenisi, bakırı, sedefçiliği, ticareti ve sanayisiyle de ön planda. Bakırcılık, asırladır varlığını koruyan mesleklerden.

Festival dünyaca ünlü şefleri de ağırlayacak. Dünya şampiyonu Fransız şef Olivier Pistre, Gaziantep mutfağından menüler hazırlayacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Eğitim Merkezleri kurucusu Ragıp Güzelbey ile deneyimli şef Doğa Çiftçi de festivale katılacak.

Gaziantep’i kültürüyle ve insanıyla yaşamak isteyenler, Yenikapı’daki miting alanını 26 Eylül'e kadar ziyaret edebilir.

Haber: Oğuz Polatbilek

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

Sinema salonlarında bu hafta 8'i yerli 11 film sinemaseverlerle buluştu Kültür Sanat SAMDOB sezonu "Nart Ateşi" ile açacak Kültür Sanat Usta sanatçıya büyük vefasızlık Kültür Sanat Opera sanatçısı Leyla Demiriş yaşama veda etti Kültür Sanat