Derbide kırmızı kart gören hakeme sezon sonuna kadar maç verilmeyecek

Galatasaray-Trabzonspor derbisinde verdiği kararlarla tarışmaların odağına oturan Hakem Deniz Ateş Bitnel, sezon sonuna kadar Süper Lig'de maç yönetemeyecek. Bitnel, daha yeni taktığı FIFA kokartını da kaybedecek.

Abone ol

Galatasaray'ın 2-1 kazandığı derbide Trabzonsporlu 4 futbolcuya kırmızı kart gösteren ve takım aleyhine 2 penaltı kararı veren hakem Deniz Ateş Bitnel'l ilgili tartışmalar sürüyor.

Trabzonsporlu Salih Dursun'dan kırmızı kart görerek dünya futbol tarihine geçen hakem Bitnel'in hakemlik hayatı bitti.

TFF hakem gözlemcileri 34 yaşındaki hakeme sezonun en kötüsü olan 6.4 notunu verdi. Bu Bitnel'in sezon sonuna kadar düdük çalamayacağı anlamına geliyor.

Maç yönetmeyeceği için performans notu gerileyecek olan Bitnel'in Süper Lig'de gelecek sezon görev alacak 22 hakem arasında kendisine yer bulması mümkün görünmüyor.

Bitnel alt klasmana gerileyecek, klasik futbol terimi ile küme düşecek. Bu nedenle de yılın başında taktığı FIFA kokartını da kaybedecek.

En büyük hedefi Şampiyonlar Ligi finali ile Dünya Kupası'nda maç yönetmek olan Bitnel'in verilen karara direnmesi teknik olarak mümkün ancak pratikte çok zor. Merkez Hakem Kurulu, karşı çıkması halinde Bitnel'e gelecek sezon da maç vermeyerek daha alt klasmanlara düşürebilir.

Tartışma öylesine büyüktü ki hükümetin dahi gündemindeydi.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada Hakemi eleştirdi. Kurtulmuş, "Bir felaketti, kabus gibi bir şeydi. Bir hakem bu kadar sistematik nasıl hata yapar, ben şahsen bunu anlamadım. Neredeyse özetlerde gördüğüm o pozisyonların hiçbirisi doğru verilmiş kararlar değildi. Herhalde Merkez Hakem Kurulu gerekeni yapacaktır diye düşünüyorum. Trabzonspor'a geçmiş olsun. Ama Galatasaray'a da geçmiş olsun. Bu kadar yanlış kararlar sonucu alınmış bir galibiyet herhalde Galatasaray camiasını da memnun etmemiştir" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Galatasaray'a Rus hakem Spor Fenerbahçe - Lokomotiv Moskova maçına slovak hakem Spor Galatasaray, UEFA ile görüşmelere başladı Spor Hatayoğlu: 'Federasyon, Türk futbolunun yüz karası' Spor