Lübnan ve İsrail'den deniz sınırı anlaşması

Doğu Akdeniz'de deniz sınırını belirleyen ülke sayısı artıyor. Lübnan ile İsrail deniz sınırı belirleme konusunda 5 maddede mutabık kaldı. Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri arabulucu olan ABD'den yanıt beklediklerini açıkladı.

Abone ol

Lübnan Meclis Başkanı açıkladı. Beyrut ve Tel Aviv mutabakata vardı. Deniz sınırı belirlemede 5 maddeye imza atıldı.

Bilgilendirme Lübnan Meclis Başkanlığı tarafından yazılı olarak yapıldı.

Berri, bu toplantıda, İsrail'le aralarında uzun zamandır sorun olan deniz sınırını belirleme konusunda 5 maddede mutabık kaldıklarını söyledi. Nebih Berri, arabulucu olan Amerika'dan yanıt beklediklerini ifade etti.

Gündeminde Lübnan'daki gelişmeler de vardı. Berri, ülkedeki krizin sebeplerinin yarısının siyasi olduğunu anlattı. Lübnan Meclis Başkanı, kurtarma hükümetini kurmalarına izin verilmesi halinde, kısa sürede ekonomik krizin önüne geçeceklerini savundu.

Öte yandan Nebih Berri, Lübnan'ın Akdeniz'de petrol arama faaliyetlerine 3 ay ara verdiğini aktararak, bu durumun nedeniyle ilgili ise bilgi vermedi.

ulusal.com.tr

Salih İskenderi: Bölgenin geleceğinde ABD yok Dünya Pakistan'da çığ felaketi Dünya Beyaz Saray'da "Doğu Akdeniz buluşması" Dünya BM'den flaş Libya açıklaması Dünya