ABD, köprüleri vurdu, IŞİD'i kurtardı

Suriye politikası dibe vuran ABD, Suriye Ordusu'nun lojistik bağlantılarını sağlayan 5 köprüyü bombaladı. Fırat Nehri üzerindeki tek köprü Halebiye ise IŞİD'in kontrolünde

Abone ol

ABD'nin Suriye'de politik seçenekleri tükendi. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait jetler, 30 Eylül ile 3 Ekim tarihleri arasında El Mayadin, El Aşara, El Abbas ve Ebu Kemal köprülerini imha etti. Siyasiyeh Köprüsü ise 2014'te bombalanmıştı.

Aydınlık'ın haberine göre, Suriyeli askeri yetkililer, IŞİD'e yönelik mücadeleyi engellemek için ABD'nin köprüleri hedef aldığını vurguladı.

Halebiye köprüsüne kadar olan yaklaşık 180 kilometrelik hatta yer alan köprüler, Suriye Ordusu'nun, Fırat'ın batı ve doğu yakası arasındaki lojistik bağlantısını sağlıyordu.

Saldırılarla Suriye Ordusu'nun koordinasyonu büyük darbe alırken, terör örgütü IŞİD'in Fırat'ın doğusundaki varlığı güvence altına alındı.

ulusalkanal.com.tr

abd
17 ilde FETÖ operasyonu: 36 gözaltı Gündem Kripto FETÖ gözaltılarında ilk karar verildi Gündem Rıza Sarraf'ın avukatından Ebru Gündeş ve mal paylaşımı açıklaması Gündem 'Erhan Afyoncu'nun tutuklanması gerekir' Gündem