Atıklardan çanta yaptılar

Atık kağıtlardan çanta ürettiler, eski kazakların ipleri ile bez bebek yaptılar, mutfak hünerleri ile aile ekonomisine katkı sağladılar. Onlarca kadın eğitmenleri ile birlikte en ucuz, en basit yöntemlerle hem kendilerini geliştirdi, hem de ekonomik özgürlüklerini kazandı.

Abone ol

Şişli Belediyesi'ne bağlı Halide Edipadıvar Toplum Merkezi'nde kurs gören kadınlar, ürettiklerini Nişantaşı Mıstık Parkı'nda görücüğe çıkardı.

El işlerinin sergilendiği alan panayırı aratmadı. Ahşap boyamadan, yağlı boya resimlere, el emeği çinilerden yine el örgüsü bebeklere kadar alandaki herşeyi kadınlar elleriyle yaptı.

Öğretmenlerin amacı bu kurs ile kadınları hem psikolojik olarak hem de ekonomik olarak özgürleştirmek.

Kadın elinin değdiği bir sergide kek, pasta olmaz olmazdı. Son dönemlerde kadınlar mutfak hünerleri ile pazar paralarını kendileri çıkarır oldular.

Sergide yer alan eğitmenlere ve öğrencilere Halide Edipadıvar Toplum Merkezi Koordinatörü Ayşegül Çelebi, ayrı ayrı teşekkür etti. Sergiye ziyarete gelenler vatandaşlardan destek istedi

Serginin en anlamlı yanı ise yine kadınlar için. Yaklaşık 100 kadının katıldı sergiden elde edilen gelir ihtiyacı olan kadınlara bağışlanacak.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN

KAMERA: ŞENGÜL DERİN

Erdoğan, Suriye'deki hava bombardımanı ile ilgili konuştu Gündem CELAC Zirvesi sona erdi Gündem AYM'nin aldığı o karara karşı 1 milyon imza toplandı Gündem HDP'nin sonuç bildirgesinde Abdullah Öcalan'a özgürlük talebi Gündem