KKTC'deki Maraş'a ilgi artıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Maraş’ın kademeli açılım sürecinin başlamasının üzerinden bir yıl geçti. Yapılan peyzaj ve çevre düzenlemeleriyle çehresi değişen Maraş’ı son bir yılda yaklaşık 240 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Abone ol

Kademeli açılım sürecinin üzerinden tam bir yıl geçti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Maraş’ı, son bir yılda yaklaşık 240 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Yaz sezonunun başında Maraş'ın kamuya açık bölümünde bulunan ve toplam uzunluğu 800 metreden fazla olan iki plaj halkın kullanımına açıldı.

Demokrasi Caddesi üzerinde bulunan eski Belediye Parkı ve içindeki tesislerin yenilenme çalışmaları tamamlandı. Park, 20 Temmuz’da hizmete sunuldu. Restorasyonu tamamlanan Bilal Ağa Mescidi de 47 yılın ardından 20 Temmuz’da yeniden ibadete açıldı.

Eski sakinlerinin bölgedeki mülklerine dönmesiyle Maraş'ın tamamının Türk yönetiminde açılması ve insanlığa yeniden kazandırılması hedefleniyor.

Soros yargılamasında katılımcılar çok ''renkli'': Atlantik görevlileri için sahnede Gündem RTÜK'ten 7 kanala uyarı Gündem Hulusi Akar'dan Yunanistan'a silahlanma uyarısı: ''Önce matematik ve tarihe bakın bu sevdadan vazgeçin'' Gündem PKK/YPG'nin ''ABD gidecek'' korkusu Gündem