''MGK'da planlandı''

"Cizre'deki PKK-Hüdapar çatışması Milli Güvenlik Kurulu'nda planlandı." Bu iddianın sahibi, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu. Karasu, Cizre'deki olayların hükümetin bir provokasyonu olduğunu savundu, "Baş sorumlusu da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

Abone ol

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki PKK-Hüda-Par çatışmasıyla ilgili PKK kanadı hükümeti suçladı. KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu, çatışmaların provokasyon olduğunu öne sürdü, provokasyonun da Milli Güvenlik Kurulu'nda planlandığını savundu.

Örgüte yakın Özgür Gündem Gazetesi'nde Hüseyin Ali takma adıyla yazı yazan Karasu, olayların PKK-Hüda Par çatışması ya da derin güçlerin provokasyonu olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Cizre’deki olaylar ne iki taraflı çatışmadır, ne de bilinmez güçlerin provokasyonudur. Cizre’deki olaylar, devlet ve AKP hükümetinin Hüda-Par denilen kesimleri Kürt halkına ve gençlerine saldırtmasıdır. Bu saldırıyı AKP ve ona bağlı istihbarat örgütleri yaptırmıştır, yaptırmaktadır. Hatta Hüda-Par’ın kullanılması ve Özgürlük Hareketi’nin önüne çıkarılması Milli Güvenlik Kurulu’nda kararlaştırılmıştır. Ya da Milli Güvenlik Kurulu içindeki çekirdek yapıyla bu saldırılar planlanmıştır.

Karasu, saldırıların baş sorumlusunun da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Faili meçhul'den beraat! Gündem TLB'den Akif Beki'ye cevap: Balık aramak için ağaca tırmanan Beki Gündem Bakırköy'de çocuklara yılbaşı hediyelerini Belediye Başkanı dağıttı Gündem CHP ilçe binasına polis baskını! Gündem