Diyarbakırlı baba:"PKK'nın yaptığı zulümdür!"

Raşit Koç, 70 yaşında acılı bir baba. Diyarbakır'da 50 derece sıcağın altında PKK'nın kaçırdığı kızı için direniyor. Üstelik Raşit Koç'un kızı engelli. PKK, bir yıl önce kızını kaçırdı. O günden bu yana evladı için eylem yapan baba Raşit Koç, PKK'nın kendisine ve kızına zulüm yaptığını söyledi.

Abone ol

Diyarbakır'da PKK'nın kandırdığı çocuklar için eylem yapan aileler eylemde ikinci ayı geride bıraktı. Nöbetleşe devam eden eylemde 100'ü aşkın aile, dağa götürülen çocukları için mücadele ediyor. Üstelik çocukların kimi astım, kimi sara kimi böbrek yetmezliği hastası!

Alandaki babalardan biri de 70 yaşındaki Raşit Koç. Raşit babanın acısı bir nebze daha büyük. Çünkü kızı Zübeyde engelli. Raşit Koç'un dokunmaya kıyamadığı kızı, geçen yıl PKK tarafından kaçırıldı.

O günden bu yana huzuru kalmayan Raşit Koç, bir yıldır kızından haber alamıyor. Ölü mü sağ mı haberi bile yok!

Dağkapı'daki eyleme Hakkâri Şemdinli'den katılan Raşit Koç, kızının özürlü raporunu gösterip başlıyor anlatmaya.

Kızının akli dengesinin tam olarak yerinde olmadığını belirten baba, kızına ulaşmak için her yolu denediğini anlatıyor.

PKK'nın özürlüler içinde kamp kurduğunu açıklayan baba Raşit Koç, yapılanı zulüm olarak değerlendiriyor.

Acılı baba, sonuç alana kadar eylemine devam edeceğini de söylüyor.

Ayrıca PKK'nın 2 kız çocuğunu daha kaçırdığı ortaya çıktı. Olay Genelkurmay resmi internet sitesinde duyuruldu. Açıklamada olayın 13 Temmuz'da Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde yaşandığı çocukların 16 ve 14 yaşlarında oldukları belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Emniyet Müdürü görevden alındı! Yurt Kars'ta gelenek bozulmadı Yurt Trakya sele teslim Yurt "Özelleştirmeye hayır!" Yurt