Silivri'de yeniden yargılama yapılacak!

Peki bundan sonra hukuki süreç nasıl işleyecek? 88 kişi hakkında bozulan karar, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir kez daha görülecek. Cezaları onanan 237 komutan ise önce Anayasa Mahkemesi'ne, sonuç çıkmazsa Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gidecek.

Abone ol

Yargıtay'ın açıkladığı kararlarla, Balyoz davasında temyiz süreci tamamlandı. Bundan sonra ise izlenecek iki ayrı yol kaldı.

Balyoz davasına bakan mahkemenin ceza verdiği 325 komutandan 237'si hakkındaki karar onandı. Cezası onanan komutanlar için iç hukukta tek bir merci kaldı. O da Anayasa Mahkemesi. Komutanlar, bireysel başvuru hakkını kullanıp, Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak. Ardından iç hukuk yolu tamamlanmış olacak.

Hakkındaki ceza kararı bozulan 88 kişi için ise farklı bir yol izlenecek. Dosya, yeniden davanın ilk görüldüğü yerel mahkeme olan İstanbul Özel Görevli 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilecek.

Yerel mahkeme ilk kararında direnirse, dosya bir kez daha Yargıtay'a gidecek. Son kararı Yargıtay verecek.

Karar olumsuz olursa, bu sanıklar için de Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru süreci başlayacak.

ulusalkanal.com.tr

Beraat eden 60 komutan Org. Özel'in öğrencisi mi? Gündem Komutanlar Genelkumay'a tepki gösterdi Gündem Suriyelilere vatandaşlık mecliste! Gündem "Ülke gitti eşler içeride olsa ne olur?" Gündem