Ali İsmail Korkmaz'lı açılış

İstanbul Üniversitesi'nin akademik yılı açılışı protestoyla başladı. Açılış törenine alınmayan öğrenciler yüzlerine direniş şehidi Ali İsmail Korkmaz maskeleri takarak eylem yaptı.

Abone ol

İstanbul Üniversitesi’nin yeni akademik yılı açılışı protetsoyla başladı.

İstanbul Üniversitesi Öğrenci Kolektifi üyesi yaklaşık 20 kişi, üniversitenin yeni akademik yılı açılış töreninin yapılacağı salona girmek istedi. Fen Fakültesi önüne gelen grubun içeri girmesine güvenlik görevlileri izin vermedi.

“Biz bu okulun öğrencisiyiz. Bu okulda açılış yapılıyor arkadaşlar. Ama biz bu okulun öğrencisi olmamıza rağmen bu açılışa giremiyoruz. Neden diye soruyoruz.”

İçeriye alınmayan öğrenciler bunun üzerine Fen Fakültesi giriş kapısı önünde oturmaya başladı. Öğrenciler, yüzlerine Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafının bulunduğu maskeleri taktı.

Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı. Yunus Söylet de grubun dağılmasından bir süre sonra törenin yapılacağı salona geldi.

ulusalkanal.com.tr

BDP içinde ayrılık Gündem Bahçeli grup toplantısında konuştu Gündem “Cemevleri terör yuvası“ Gündem Ant gitti, türban serbest! Gündem