Yeni anlaşma ile Türkiye'den ek önlemler alması istenecek

Suriyeli sığınmacıları istemeyen AB, Türkiye'den yeni bir istekte bulunmaya hazırlanıyor. Buna göre AB yeni anlaşma ile Türkiye üzerinden Yunanistan'a giden sığınmacı sayısını aşağıya çekmesini isteyecek.

Abone ol

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında çoğu Suriyelilerden oluşan mültecilerin geri kabulü anlaşmasının istenilen sonucu vermemesi üzerine yeni bir anlaşmayı gündeme getirmeye hazırlanıyor.

AB yeni anlaşma ile Türkiye'den, Yunanistan'a geçen günlük sığınmacı sayısını ciddi oranda aşağıya çekmesini isteyecek. Anlaşmanın maddelerinden biri de, Türkiye'nin Avrupa'da istenmeyen mültecileri geri alma konusunda daha fazla çaba harcaması olacak.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk'ın, yeni sığınmacı yasası ile ilgili Ankara'da temaslarda bulunacağı belirtiliyor. Mülteci krizine ilişkin Türkiye- AB zirvesi de 7 Mart'ta Brüksel'de yapılacak. Anlaşmanın içeriğinin bu zirvede ele alınması bekleniyor.

Anlaşmanın temeli, Türkiye'nin, Avrupa'nın istemediği mültecileri geri alması. AB, buna karşılık Türkiye'de bulunan kamplardan 100 bin sığınmacıyı kabul etmeyi planlıyor.

AB, Türkiye'ye 3 milyar Avro maddi yardım ve Türk vatandaşlarına vize kolaylığı tanıyacağını açıklamıştı. Ancak bu konuda net adımlar atılmamıştı. AB, bahar aylarıyla birlikte Türkiye üzerinden Yunanistan'a geçen mülteci sayısında patlama yaşanmasından endişe ediyor.

ulusalkanal.com.tr

Demirtaş halkın itibar etmediği Sur'a yürüme çağrısını yineledi Gündem Ailesi anlattı! İşte bilinmeyen yönleriyle Mustafa Koç Gündem Aylin Nazlıaka, CHP'den ihraç edilecek mi? Gündem Sur'da çatışma: 1 uzman çavuş şehit Gündem