35 yıl sonra bir ilk!

İran ve Amerika arasındaki nükleer müzakerelerinde önemli bir aşamaya gelindi. İki ülkenin temsilcileri 35 yıl sonra ilk kez Cenevre'de ikili görüşme yapacak. İran'ın nükleer programı masaya yatırılacak. Görüşmelere İran ve Amerika'dan üst düzey yetkililerin yanısıra Avrupa Birliği Dışişleri Bakan Yardımcısı da katılacak.

Abone ol

İsviçre'nin Cenevre kenti, hafta başında İran'ın nükleer programıyla ilgili önemli bir görüşmeye sahne olacak. İran ve Amerika arasında 35 yıl sonra ilk kez diplomatik düzeyde ikili görüşme yapılacak.

Amerikalı ve İranlı yetkililer Cenevre'de bir araya gelerek İran'ın nükleer programı konusunda uzlaşı yollarını masaya yatıracak. Görüşmelerde İran'a yönelik ekonomik yaptırımların azaltılması gibi başlıkların da ele alınması bekleniyor.

Amerikan heyetinin başında Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns yer alacak. İran'ı ise İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif temsil edecek.

Görüşmelere iki tarafın temsilcilerinin yanısıra Avrupa Birliği Dışişleri Bakan Yardımcısı Helga Schmidt de katılacak.

Görüşmeler BM Güvenlik Konseyi daimi üyeleri ve Almanya'nın oluşturduğu P5+1 ülkeleri ile İran arasında 16 Haziran'da devam edecek. 20 Temmuz'da nihai anlaşmaya varılması hedefleniyor.

İsrail ise Amerika ve İran arasında buzların çözülmesine sıcak bakmıyor. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Amerika ve İran'ın Kasım ayında vardığı uzlaşmayı "tarihi bir hata" olarak nitelemişti.

ulusalkanal.com.tr

PKK 2 işçi kaçırdı!... Gündem Yolcu otobüsü sele kapıldı! Gündem MHP'li vekil TGB'nin hangi etkinliğinde konuştu! Gündem Sürücüler dikkat: Sel karayolunu kapattı! Gündem