Erdoğan'dan yurt dışında yaşayan vatandaşlara çağrı

Turizm sektörünün temsilcileri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurtdışında yaşayan vatandaşlara yönelik "Komşunu da al gel" kampanyası başlattı… Amaç turizm sektörünü canlandırmak. Bu arada turizm sektörü için sevindiren haber Rusya'dan geldi. Erken rezervasyonlarda Rus turist rekoru kırıldı

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'de turizm sektör temsilcileri ile buluştu. Erdoğan, yurtdışındaki vatandaşlara "Komşunu da al gel" çağrısında bulundu.

Erdoğan, yurtdışında yaşayan vatandaşlara, düğünlerinizi de Türkiye'de yapın çağrısında bulundu.

Bu arada yaz sezonu öncesi erken rezervazyonda Rus turist rekoru kırıldı. Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı Maya Lomidze, Türkiye’ye olan talebin kriz öncesinden daha üst seviyede olduğunu ve rekor kırmaya devam ettiğini belirtti.

Verilere göre Rus tur operatörlerinin sattıkları erken rezervasyonların yüzde 50’si Türkiye'ye yönelik. Bunda Türk otelcilerin Ruslar için hazırladığı özel fiyatların da etkisi bulunuyor.

"Komşunu Al Gel Kampanyası'nı başlatıyoruz"

"Biz yurt dışındaki vatandaşlarımızın tamamını aynı zamanda ülkemizin fahri turizm elçileri olarak da görüyoruz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bunun için yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı sıla-i rahim ziyaretine ilave olarak ülkemizde tatil yapmaya davet ediyorum. Baba ocağına gelen, akrabalarını ziyaret eden vatandaşlarımız izinlerinden en azından bir haftasını da 'Türkiye evimiz, vatanımızı tanıyalım' anlayışıyla turizme ayırmalıdır. Tabii vatandaşlarımızdan sadece kendileri gelmekle kalmayıp, yaşadıkları ülkelerdeki komşularını, dostlarını, arkadaşlarını da ülkemize davet etmelerini istiyorum. İşte bu sebeple yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik olarak 'Komşunu Al Gel Kampanyası'nı başlatıyoruz."

Erdoğan, "Kimi felaket tellallarının aksine, ülkemizde iş yapan ve ikamet eden yabancılar gerçek Türkiye'yi görme, tanıma, yaşama imkanına sahiptir. Bakanlığımız, sektörle işbirliği yaparak ülkemizdeki 50 bin yabancı sermayeli şirkette çalışanlar için yeni ve çok cazip imkanlar sunuyor. Yabancı sermayeli şirketlerde çalışanların sadece kendilerini değil, yurt dışındaki merkezlerinde çalışanları da bu imkandan faydalanarak tatillerinin en azından bir haftasını ülkemizde geçirmeye davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Aydınlık gazetesi yazarı Sabahattin Önkibar: Kadir Topbaş tutuklanacak mı? Gündem Doğu Perinçek yazdı: Halk oylaması siyasetleri - 6 Gündem Safranbolu Başsavcısı Alper Zeki Güler gözaltına alındı Gündem İhraç edilen 177 polis hakkında gözaltı kararı verildi Gündem