Ulusal Kanal güvenlik güçlerinin hazırladığı son istihbarat raporuna ulaştı

Operayonlar sonrasında köşeye sıkışan PKK içinde "teslim olma eğilimi" arttı. Ulusal Kanal Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonlara ilişkin son istihbarat raporuna ulaştı. Raporda, PKK'dan kaçan teröristlerin itiraflarına yer veriliyor. Buna göre, örgütte teslim olma eğilimi arttı, örgüt eleman sıkıntısına düştü.

Abone ol

PKK'ya yönelik son sınır ötesi operasyonlar örgüt içindeki moral bozukluğu ve paniği daha da artırdı. Hava harekatları sonrası örgütten kaçanların verdikleri bilgiler PKK'nın durumunu ortaya koydu.

Ulusal Kanal güvenlik güçlerinin operasyonlara ilişkin hazırladığı son istibarat raporuna ulaştı. Rapor 22 Ağustos tarihinde, PKK'ya ait 22 noktaya düzenlenen hava operasyonu sonrasındaki duruma ilşkin bilgileri içeriyor.

Raporda hava harekatının ardından örgütten kaçarak teslim olan 5 örgüt mensubunun verdiği, örgütün zorda olduğunu gösteren bilgiler var. PKK'lıların aktardıklarına göre çok sayıda terörist örgütten kaçtı ve bunların bazıları Kuzey Irak'ta örgütün hakim olmadığı bölgelerde saklanıyor. İlk fırsatta da teslim olmayı düşünüyorlar.

Örgütte eleman sıkıntısının baş gösterdiği raporda dikkat çekiyor. Öyle ki PKK'nın üst yöneticileri kadro kaybetmek istemediği için artık infazların uygulanmaması talimatını veriyor. PKK'nın ayrıca küçük yaştaki çocukları ailelerinden istediği de ifade ediliyor.

Raporda ayrıca Kandil ve Harkurk'ta ölen terörist sayısının fazla olduğu ve yeni bir hava harekatı korkusundan cesetlerin dahi toplanamadığı bilgisine yer veriliyor.

ulusalkanal.com.tr

Teröristler metrobüsten inerken yakalandı Gündem O büfe sahibi konuştu Gündem MHP'li Tuğrul Türkeş bakanlık teklifini kabul etti Gündem Suriye Devlet Başkanı Esad'dan önemli açıklamalar Gündem