Fakülteler TBMM gündeminde!

İstanbul'da Çapa ve Cerrahpaşa'daki Tıp Fakülteleri'nin bulunduğu araziye AVM ve Rezidans mı yapılacak? CHP milletvekili Barış Yarkadaş iddiaları meclis gündemine taşıdı. Yarkadaş, "Tıp Fakültelerinin satışı için Katar ve Kuveyt sermayesi ile görüşüldü mü?" diye sordu.

Abone ol

İstanbul'da Fatih ilçesinde yer alan İstanbul Üniversitesi'ne bağlı Çapa ve Cerrahpaşa Tıp Gakülteleri'nin arazisi yabancılara satılmak mı isteniyor? İki tıp fakültesinin yerine AVM ve rezidans mı yapılacak? İşte bu iki önemli soru Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşındı. CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, bu soruları Başbakan Anmet Davutoğlu'nun yanıtlamasını istedi.

Soru öbnergeswinde Davutoğlu'na "Çapa ve Cerrahpaşa'ya ödenek verilmeyip bilerek iflasa sürüklendiği doğru mu?" diye soruldudu.

Önerge de ayrıca Çapa ve Cerrahpaşa'daki Diş hekimliği fakülteleri ve Temel bilimler binasının Avcılara taşınmak istendiği de hatırlatıldı. CHP'li Yarkadaş, bolaşan yerlerdeki araziler ile ilgili Katar ya da Kuveytli işadamlarıyla herhangi bir görüşme yapılıp yapılmadığını da yanıtını istedi.

Yarkadaş'ın bir diğer sorusu da "Cerrahpaşa ve Çapa olarak bilinen hastanelerin boşaltılması, yıkılması ve ortaya çıkan arazilerin üzerine Alışveriş Merkezi ve Rezidans yapılacağına ilişkin iddialar doğru mudur?" şeklinde oldu.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Akdeniz paylaşılacak Gündem ABD'den PYD baskısı! Türkiye'den yanıt Gündem Basın Konseyi de o gazetecilere destek oldu Gündem Gerici ve bölücü teröre karşı İran ile işbirliği Gündem