ABD’den Suriye’ye provokasyon

ABD, topraklarında yerleşik diplomatik temsilciliklerinin kaderini belirlemesi için Suriye’ye mart ayının sonuna kadar bir süre tanıdı. Açıklamayı gazetecilere ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü yaptı.

Abone ol

Bir gün önce Suriyeli diplomatlardan ülkeyi terk etmelerini talep eden ABD, Suriye Büyükelçiliği ile Michigan ile Teksas’da bulunan iki fahri Konsolosluğun da kapatılmasını istedi. Suriye ile diplomatik ilişkileri askıya aldığını açıklayan ABD, ilişkilerin resmen sona erdirildiğini ifade etmedi. Suriye Büyükelçisi ABD’yi daha 2011 yılının aralık ayında terk etmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsüne göre, Büyükelçilik binası, arşiv ve mal varlığını yönetmek için Suriye üçüncü bir ülkeyi tayin etme hakkına veya bunun için bir ABD vatandaşını görevlendirme hakkına sahip.

Sözcü, “31 Mart 2014 tarihine kadar gerekli işlemler yapılmaz ve Dışişleri Bakanlığı tarafından onaylanmaz ise Suriye Büyükelçilik binası, malvarlığı ve arşivinin güvenliğini ABD Dışişleri Bakanlığı üstlenecek” dedi.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD yönetiminin kararını “keyfi” ve “Vena Konvansiyonu’nun doğrudan ihlali” olarak değerlendirdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise, söz konusu kararın, Suriye krizinin 30 Haziran 2012 tarihli Cenevre Bildirisi çerçevesinde barışçıl yollardan çözümüne yönelik ortak karar alma hususunda Moskova ve Washington’un daha önce vardıkları mutabakata aykırı olduğunu açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

Kayıp uçakla ilgili önemli gelişme Dünya Putin bakın ne talimat verdi Dünya İsrail Suriye'yi vurdu Dünya Rusya, ABD'yi uyardı Dünya