Türk-İş'te ani değişim: Görevlerine son verildi

Türk-İş, Genel Kurulunun ardından yeniden yapılanmaya gitti. Buna göre Türk-iş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ve 3. Bölge temsilcisi Hüseyin Karakoç’un görevlerine son verildi.

Abone ol

Türk-iş yönetimi "yeniden yapılandırma" dedi.

Türk-iş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ve 3. Bölge temsilcisi Hüseyin Karakoç’un görevlerine son verildi. 1. Bölge Temsilciliğine Adnan Uyar getirildi. Uyar; SEKA’nın kapatılması döneminde Selüloz-İş Sendikasının SEKA Şube Başkanıydı.

İzmir’e ise uzun yıllardır bölgenin sorunlarını yakından izleyen Türk Metal Sendikasının Genel Başkan Yardımcılığı ve İzmir Şube Başkanlığı görevlerinde bulunan Süleyman Yıldırım getirildi.

Türk-iş’teki bu ani değişim İzmir’de şube Başkanlarının tepkisine yol açtı. Türk-iş’e bağlı 35 şube başkanından 28’i kendilerine danışılmadan yapılan bu değişime karşı imza topladı.

İmzalar Türk-iş Genel Başkanı Ergün Atalay’a gönderildi. Atalay’dan ise önceki kadro yenilenmelerinde de şube başkanlarına danışılmadığı yanıtı geldi. Atalay; "Türk-iş Yönetimi, Başkanlar kurulu var. Ben şube Başkanlarını nasıl toplayıp sorabilirim" dedi.

Sadece İstanbul ve İzmir Bölge Temsilcileri değil konfederasyonda görevli 4 kişi daha görevden alındı. Bunlar arasında Türk-iş Genel Sekreter Yardımcısı Doktor Naci Önsal, Türk-iş Sosyal Güvenlik Danışmanı Celal Tozan, Türk iş Araştırma Müdür Yardımcısı Namık Tan, Türk-iş’in Danışmanlarından Hasan Tahsin Benli de bulunuyor.

Görev değişimleri Türk-iş tarafından kamuoyuna açıklanmadı. İzmir’de yapılan değişikliğin önümüzdeki günlerde yapılacak basın açıklamasıyla duyurulması bekleniyor.

HABER: BELMA YÜCEL

ulusalkanal.com.tr

Zorunlu trafik sigortası primlerindeki artışla ilgili konuştu Ekonomi Bursa TOFAŞ Fabrikası'nda işçi kıyımı devam ediyor Ekonomi Erdoğan, Asya Altyapı Yatırım Bankası Kuruluş Anlaşmasını onayladı Ekonomi Turizm emekçileri işsiz kaldı Ekonomi