Aşılamada 2. doz başladı

Toplu aşılama sorunsuz şekilde sürüyor. 1. doz aşısını 28 gün önce olan sağlık çalışanlarına 2. doz aşıları yapıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de 2. doz aşılarını oldu. Erdoğan, ''Ben de 2. doz Kovid-19 aşısını yaptırdım. İnşallah en kısa sürede tüm vatandaşlarımızı aşılamayı hedefliyoruz'' dedi.

Abone ol

Toplu aşılamaya en hızlı başlayan Türkiye'de aşılama süreci sorunsuz ilerliyor. Çin'den peyderpey gelen Coronavac aşısı planlana aşı programıyla milyonlarca kişiye uygulandı.

13 Ocak'ta Bilim Kurulu üyeleri ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca aşılanmıştı. 14 Ocak'ta ise sağlık çalışanları için aşılama başladı. Sağlık çalışanları 28 gün aradan sonra 2. doz aşılarını oldu.

Şu ana kadar yaklaşık 3 milyon kişiye koronavirüs aşısı yapıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de 2. doz aşılarını yaptırdı.

Erdoğan, ''Ben de 2. doz Kovid-19 aşısını yaptırdım. İnşallah en kısa sürede tüm vatandaşlarımızı aşılamayı hedefliyoruz'' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli aşı olduğunu sosyal medya hesabından paylaştı. Bahçeli, ''Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın planladığı şekliyle Kovid-19 virüsü aşısının ikinci dozunu yaptırdım. İnşallah bu salgından maske, mesafe ve temizliğe dikkat ederek yakın zamanda kurtulacağımızı ümit ediyorum'' ifadelerini kullandı.

''covid19asi.saglik.gov.tr'' adresinden anlık paylaşılan aşılananların sayısı ve illerin aşı haritası görüntülenebiliyor.

65 yaş ve üzeri vatandaşların da cuma gününden itibaren aşılanmasına başlanacak.

"AŞAĞIDAKİ MESAJ TÜM VATANDAŞLARIMIZA GELENE KADAR ÇALIŞACAĞIZ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ayrıca Twitter hesabından, Ankara Şehir Hastanesi'nde yaptırdığı ikinci doz aşının ardından Sağlık Bakanlığı'nca cep telefonuna yollanan SMS'lerin ekran görüntüsünü paylaştı.

Bakan Koca, "Aşağıdaki mesaj tüm vatandaşlarımıza gelene kadar çalışacağız." ifadesini kullandı.

Aşağıdaki mesaj tüm vatandaşlarımıza gelene kadar çalışacağız.

pic.twitter.com/YNJA3WIsKY

— Dr. Fahrettin Koca (@drfahrettinkoca) February 10, 2021 ">http://

65 yaş üzerindekilerin aşılanması yarın başlıyor Gündem Bitlis'te teröristlere yönelik operasyonda belirlenen 6 mağara imha edildi Gündem Türk üretimi mayın temizleme aracı MEMATT Azerbaycan'da tüm testleri geçti Gündem Pençe Kartal-2 Harekatı'nda 2 asker şehit oldu Gündem