HDP'nin baraj aşma propagandasına Aleviler'den sert tepki

HDP'nin barajı aşması için yöneldiği Aleviler'den bu propogandaya sert tepki geldi. Konuyu Ulusal Kanal canlı yayınında değerlendiren Alevi önderleri, asla terörle yan yana gelmeyeceklerini vurguladı. HDP'den milletvekili adayı olan dernek başkanlarının da Alevileri temsil etmediği kaydetti.

Abone ol

7 Haziran seçimine yaklaşılırken HDP'ye baraj atlatma kampanyası hız kazandı. Hedef olarak seçilen Alevi yurttaşlar kampanyaya tepkili.

Alevi önderleri sert bir bildiriyle HDP kampanyasına tepki gösterdi. O bildiriyi gazeteci yazar İsmail Pehlivan da imzaladı. Pehlivan, Alevilerin terörle yan yana gelemeyeceğini vurguladı.

Pehlivan, Alevilerin Atatürk'ten uzaklaştırılmak istendiğini söyledi. Bunun için de Tekke ve Zaviye Kanunu'nun kullanıldığını belirtti.

Pehlivan HDP'nin algı operasyonu yürüttüğünü vurguladı.

Tahtacılar Derneği Kurucu Genel Başkanı Mehmet Şahin de, HDP'den aday olan 3 kişinin Alevileri temsil etmediğini söyledi.

Şahin, HDP'nin ikili politikasına dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

CHP'nin 100. yıl simgesine tepki Gündem Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey ölümününün 96. yılında anıldı Gündem Soykırım yalanı anlatıldı Gündem 2015'ten bir aile manzarası! Gündem