''PKK validen sonra kaymakam da atamaya başladı''

"PKK Güneydoğu'da validen sonra kaymakam da atamaya başladı." Bu bilgi, istihbarat birimlerinin hazırladığı raporda yer aldı. Rapora göre; örgüt festival adı altında düzenlediği etkinliklerle dağ kadrosuna eleman topluyor. Korucular baskı altına alınıyor. Nisan ayında da büyük bir kalkışma planlıyor.

Abone ol

HDP, kadavraya dönen açılıma kalp masajı yapmaya çalışırken, istihbarat birimlerinin hazırladığı açılım raporunda, kritik tespitler yer aldı. Rapora göre örgüt Güneydoğu'da valilerden sonra kaymakam bile atamaya başladı.

Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan'ın köşesine taşıdığı rapora göre; PKK'nın sözde Hakkari Valisi olarak atadığı Kazım Kurt,sözde Kaymakamlarına mazbata vermeye başladı. Kurt, Şerafettin Dede’yi Yüksekova’ya kaymakam olarak atadı.

PKK aynı zamanda dağ kadrosuna eleman toplamak için de çalışmalarını artırdı. Van'da her haneden en az bir kişinin terör örgütüne katılması yönünde halka baskı kuruluyor. Festival adı altında düzenlenen etkinliklerle de eleman toplanıyor.

Örgüt koruculara da baskı yapıyor. Korucuların "devlet ile işbirliği içinde oldukları" gerekçesiyle kaçırılacağı ve infaz edileceği söylemlerini yayıyor. Her yıl bir maaş tutarında "vergilendirme" adı altında koruculardan haraç alınıyor.

PKK Nisan ayında da büyük kalkışma yapmayı planlıyor.

ulusalkanal.com.tr

F-tipi polis şefi Ali Fuat Yılmazer sorguda terledi Gündem Atatürk'ü hedef aldı! Gündem 'Çankaya’dan kaçtılar, Aksaray mezarları olacak' Gündem "Psikolojik bariyer yok" Gündem