Bir ameliyat yaptırmadıkları kaldı!

İnşaat işçisi olarak işe alınıyorlar, temizlikten hasta bakıcılığa kadar pek çok iş yapıyorlar... İşte bu sistemin adı taşeronlaşma... Taşeron sistemi, Soma faciası ile tartışılmaya başlandı. Ancak sadece madenlerde değil, hayatın birçok alanında taşeron var. Çoğu zamanda hayati önem taşıyan işlerde!

Abone ol

Hastanede inşaat işçisi olarak görünüyorlar ama temizlik işi yapıyorlar. Üstelik çoğu zaman hasta bakım işlerini de görüyorlar. Hiç bir sağlık güvenceleri yok, aldıkları maaş ise asgari ücret. İşte bu sistemin adı taşeronlaşma...

Yer İstanbul Şişli Etfal Hastanesi. Taşeron sisteminin hukuksuzluğu tıpkı diğer hastanelerde olduğu gibi burada da doruk noktada. Taşeron işçiler, temizlikten hasta bakımına kadar her işe koşturuyor.

Taşeron işçiler bütün bunlar karşılığında asgari ücret alıyor. Üstelik çalıştıkları taşeron firma sürekli değiştiği için, kıdem tazminatı da alamıyorlar.

HABER: HATİCE KARA

KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

Özelleştirmeye karşı ilk adım atıldı Gündem Emniyet'ten dalga geçer gibi savunma! Gündem Paralel vurgun! Gündem Karayolları'ndan tarihi eserlerle ilgili açıklama! Gündem