'Fındık Kralı'na FETÖ gözaltısı

1,3 milyar liralık cirosuna rağmen İtalyanlara satılmasıyla dikkatleri üzerine çeken Oltan Fındık’a FETÖ operasyonu düzenlendi. Şirketin eski sahibi ve hissedarı M.A gözaltına alındı

Abone ol

Türkiye'deki fındık üretimi ve pazarlamasıyla 1,3 milyar TL'lik ciroya ulaştıktan sonra İtalyanlara satılmasıyla dikkat çeken Oltan Gıda'ya FETÖ operasyonu düzenlendi.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturmasında şirketin eski sahibi ve hissedarı M.A gözaltına alındı. Operasyonda M.A.'nın evinde yapılan aramalarda bilgisayar, bilgi depolama aygıtlarına ve örgütsel dokümanlara el konulurken, iş adamı M.A. ifadesi alınmak üzere Düzce Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

FETÖ'yle yakın teması bulunduğu öne sürülen şirket, 17-25 Aralık operasyonlarından sonra İtalyan çikolata devi Ferrero'ya satılmıştı. 1,3 milyar TL'lik cirosu bulunan şirketin o dönem satılması, FETÖ'nün şaibeli şirket devirlerinden biri olarak yorumlanmıştı. Şirket, FETÖ'nün işadamlarının çatı kuruluşu olan TUSKON'un önemli üyelerinden biriydi.

OLTAN GIDA’DAN AÇIKLAMA

Düzce fabrikasında görevli bir personelin, şahsına yönelik ve evine düzenlenen operasyonun, Oltan Gıda ile hiçbir ilgisi yoktur.

Oltan Gıda, Düzce fabrikasında görevli bir personelin, gözaltına alınması ile şirket isminin ilişkilendirildiğini hayretle görmektedir. Söz konusu personel hakkındaki soruşturmanın ve evine düzenlenen operasyonun Oltan Gıda ile hiçbir ilgisi yoktur.

Fındık sektöründe 30 yılı aşkın bir süredir var olan, ihracat rekortmeni ve uluslararası bir firma olan Oltan Gıda’nın global bir firma olan Ferrero’ya satış sürecinde şaibe olduğu yönündeki iddialar da asılsızdır. Anılan satış işlemi, ilgili kamu kurumlarının tüm yasal kontrol ve tetkiklerinden geçmiştir ve Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun olarak gerçekleştirilmiştir.

Oltan Gıda, tam bir saydamlıkla, tümüyle yasal çerçevede faaliyet gösterdiğini bir kez daha güçlü bir biçimde vurgular.

Saygılarımızla,

ulusalkanal.com.tr

Siirt’te terör operasyonunda 20 gözaltı Gündem Hakkari'de eğitime kar engeli Gündem Şans Topu çekildi (Şans Topu 14 Aralık çekiliş sonucu) Gündem FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma Gündem