4 akademisyen ilk duruşmada tahliye edildi

"PKK'ya operasyonları durdurun" bildirisini hazırlayan 4 akademisyen ilk duruşmada tahliye edildi. Çağlayan Adliyesi'nde görülen davanın ilk duruşması için CHP, HDP milletvekilleri ile İsveç ve Çek Cumhuriyeti Konsolosları izledi.

Abone ol

Güvenlik güçlerinin operasyonlarına karşı "PKK'ya operasyonları durdurun" bildirisinin imzalanmasına öncülük eden 4 akademisyenin davası görüldü.

Tutuklu 4 akademisyen Çağlayan Adliyesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. 4 akademisyen ilk duruşmada tahliye edildi

"Terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan haklarında 7,5 yıla kadar hapis istenen akademisyenlere destek için HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, CHP, HDP milletvekilleri ile İsveç ve Çek Cumhuriyeti Konsolosları duruşmayı izledi.

CHP Milletvekili Hilmi Yarayıcı akademisyenlere destek için adliye önünde sanatçı Ferhat Tunç türkü söyledi.

2'inci Mit Tırları Davası'nda yargılanan gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'de duruşma arasında adliye önünde toplananlara katıldı.

Dışarıda bunlar yaşanırken savcılık 4 akademisyenin tahliyesini talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme tutuklu 4 akademisyenin tahliyesine karar verdi.

ulusalkanal.com.tr

Karaman'daki okulun müdürü görevden alındı Gündem Karaman'daki okulun müdürü görevden alındı Gündem Obama yine "Meds Yeghern" dedi Gündem Obama yine "Meds Yeghern" dedi Gündem