Erdoğan'dan Washington’a rest

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’a Rakka operasyonuyla ilgili rest çekti. Erdoğan Biden’a, Türkiye’nin PYD’nin yer alacağı Musul ve Rakka'ya yönelik bir operasyonda yer almayacağını söyledi. Erdoğan, SETA Vakfı'ndaki kapalı toplantıda da “gerekirse Fırat’ın doğusuna geçeriz” dediği ortaya çıktı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Washington’a rest çekti, Türkiye’nin Rakka ve Musul operasyonlarına katılmayacağını söyledi.

Birleşmiş Milletler 71’inci Dönem Genel Kurul Toplantıları için New York'ta bulunan Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile bir buçuk saat süren bir görüşme yaptı.

PYD/YPG’nin içinde yer aldığı hiçbir operasyona Türkiye’nin katılmayacağını belirten Erdoğan, operasyonun koalisyon güçleri ile yapılabileceğini kaydetti.

Batılı ülkeleri PYD’ye karşı bir kez daha uyaran Erdoğan, terör örgütünün Fırat’ın batısına geçmesine izin vermeyeceklerini yineledi. Benzer ifadeyi Biden’a da söyledi.

Gazeteci Abdülkadir Selvi, Erdoğan'ın Seta Vakfı'nda analistlere, “gerekirse Fırat’ın doğusuna geçeriz” dediğini yazdı.

Görüşmede FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in iadesi konusu da vardı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gülen’in iadesi konusunda Biden’a yeni dosyalar verdi.

Görüşme sonrası konuya ilişkin konuşan Biden, Gülen’in tutuklanması ya da iadesine ilişkin somut verilerin gelmeye başladığını belirtti.

Biden ile yapılan görüşmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı. Kremlin’den görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Suriye krizinin ele alındığı belirtildi. İkili telefonda ayrıca, Ankara-Moskova ilişkileri konusunda fikir alışverişinde bulundu.

ulusalkanal.com.tr

Eski Galatasaraylı futbolcu İsmail Demiriz tutuklandı Gündem Korkunç olayın ardından metro seferleri durdu Gündem Çağrı Heyeti üyelerinin MHP’den ihracına tepki Gündem Torunlar Center için durdurma kararı Gündem