IŞİD'den Rusya'ya tehdit

Suriye ve Irak'ta terör estiren IŞİD şimdi de Rusya'yı tehtdit etti. You Tube'da yayımlanan bir videoda IŞİD militanları "Kuzey Kafkasya’da savaşmaya ant içtiklerini" söylüyor. Dış basında geniş yer bulan görünütlerin Suriye'nin Rakka kentinde çekildiği belirtiliyor.

Abone ol

Batılı istihbarat servislerinin çok yönlü planlarının bir parçası olan IŞİD terör örgütü şimdi de Rusya'yı hedef aldı. Örgüt militanları Suriye'nin Rakka kentinde ele geçirdiği bir havalimanında propaganda ve tehdit içerikli bir video hazırladı. Teröristler bu kez 1990'lı yıllarda kriz bölgesi olan Rusya'nın Kafkasya'daki topraklarını hedef gösterdi.

IŞİD militanları geçen hafta Suriye'nin Tabka askeri havalanını ele geçirmişti. İŞİD militanları burada Rus yapımı uçakların üzerinde poz verdi. Uçağın koltuğunda oturan ve Rusça konuşan bir militanın, "Bu mesaj sana Vladimir Putin. Bu Başar Esad’a gönderdiğin bir uçak, şimdi biz bu uçağı sana yollayacağız, unutma" diyor.

IŞİD’in ilk kez Rusya’yı hedef aldığı bu video’da ayrıca " Allah'ın izni ile Çeçenistanı özgürleştireceğiz. Allah yanımızda, ve halen Rusya’ya doğru yola çıktık" mesajı yer alıyor.

YouTube'ta Rusça altyazılı olarak yayımlanan videoda Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'e yönelik, "tahtın sallanıyor, gelişimizle seni oradan düşüreceğiz" ifadeleri yer alıyor.

Kafkasya bölgesi 1994 ve 1996 yılları arasında Çeçen ayrılıkçılarla Rus Orudusu arasında şiddetli çatışamlara sahne olmuştu. 1999'da başlayan ikinci kriz döneminde de Çeçenistan bölgesi kanlı çatışmalara sahne olmuştu. O dönemde Çeçen ayrılıkçılara Türkiye üzerinden insan ve mazleme akışı gerçekleşmişti.

ulusalkanal.com.tr

Meksika’dan Yatağan işçilerine çok önemli mektup Dünya ABD ve Rusya diplomasi trafiğine hız verdi Dünya Irak'ta son durum Dünya IŞİD'den bir infaz daha! Dünya