Maden şehitleri toprağa veriliyor

Yerin yedi kat altında yan yana çalışan, ekmeklerini paylaşan maden işçilerinin yollarını ölüm de ayıramadı. Hayatını kaybeden işçilerden 27'si bu sabah Soma Madenciler Şehitliğide yan yana toprağa verildi. İzmir'in Kınık ilçesinde 11, Akhisar'da ise 3 madenci son yolculuğuna uğurlandı.

Abone ol

Maden şehitleri toprağa veriliyor Soma'da yüzlerce hayatın söndüğü faciada ailelere teslim edilen cansız bedenler toprağa veriliyor.

Yerin kilometrelerce altında kaderleri ortak olan işçilerin yolları yine ayrılmadı. Birlikte çalışan, birlikte şehit olan madenciler birlikte uğurlandı.

27 işçi bugün Soma Madenciler şehitliğinde toprağa verildi.

Hayatını kaybeden yüzlerce işçi için Soma'da yeni yapılan Madenciler Şehitliği'nde toplu mezarlar açıldı. Madencileri son yolculuğuna uğurlayan yakınları göz yaşlarına hakim olamadı.

İzmir’in Kınık ilçesine bağlı Elmadağ köyünde de aynı aileden 11 işçi madende hayatını kaybetti. Cansız bedenler yan yana defnedildi.

Akhisar'da da 3 işçi son yolculuğuna uğurlandı. Evlatlarının tabutlarına sarılan anaların ağıt sesleri yürekleri dağladı.

ulusalkanal.com.tr

Tayyip Erdoğan'dan vatandaşa yumruk Gündem İstifa et Tayyip Erdoğan Gündem Yaşamını yitiren madencinin elinden not çıktı Gündem Soma için yardım kampanyası başlatacağız Gündem