Terör uzantısına kutlama mesajları

PKK'nın siyasi uzantısı HDP 8'nci kuruluş yıl dönünümü kutladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu HDP'ye özel kutlama mesajı gönderdi. Kılıçdaroğlu,“ülkemiz demokrasisine katkı sunacağınız çalışmalarda başarılar diliyorum” dedi. İmamoğlu da, “Barışı ve kardeşliği büyütmekten asla vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin 8’inci kuruluş yıldönümünü kutladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’a ayrı ayrı kutlama mesajları gönderdi.

Kılıçdaroğlu, mesajında, “Adalete olan özlemimizin giderek arttığı bu günlerde ülkemiz demokrasisine katkı sunacağınız çalışmalarda başarılar diliyor, kuruluş yıl dönümünüzü kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

HDP’ye bir “iyi ki doğdun” mesajı da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. İmamoğlu, mesajında, “Adaletsizliğe ve haksızlığa karşı demokrasiden yana iradesini ortaya koyan tüm partililerinize bir kez daha teşekkürlerimi sunarım. “Barışı ve kardeşliği büyütmekten asla vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

2014 yılında 37 kişinin yaşamını yitirdiği 6-7 Ekim olaylarıyla ilgili yurutulen soruşturmada, çok sayıda HDP'li yönetici terör örgütü üyesi olmak suçuyla gözaltına alına alınmıştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'terör örgütü propagandası' yapmak suçundan hüküm giyen ve pek çok dosyadan yargılanan HDP eski eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'masum' olduğunu savunarak, "Selahattin bay, bu iddianameleri şeref madalyası olarak taşıyacak' demişti.

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar: ''Ermenistan Ordusu'nun 6 bin civarında zayiatı var'' Gündem BM ambargoyu kaldırdı, ABD tehdit etti Gündem Kanuni İstanbul'da Gündem 3 terörist etkisiz hale getirildi Gündem